fredag 4. mai 2012

Fremtidige favoritter på fredag

Fremtidige favoritter er en ukentlig utfordring hos Bokelskerinnen hver fredag der hun og andre bloggere skriver litt om bøker fra ønskelisten, bøker som vi gleder oss til å lese, er nysgjerrig på osv. Skriv et innlegg du også og legg igjen lenke hos Bokelskerinnen.


Denne gangen gjør jeg som Bokelskerinnen og tar noen fra bokhyllen. Jeg har meldt meg på to bøker i Lines lesesirkel i år og de kommer etter hverandre nå i sommer. Jeg håper selvfølgelig de blir blant mine favoritter:


Vredens druer av John Steinbeck:


Vredens druer
I 1939 (på norsk i 1940) kom denne romanen som slo fast at Steinbeck var en av mestrene i moderne amerikansk prosadiktning. Romanen står i dag som et minnesmerke over depresjonens elendighet. Handlingen er hentet fra 1920-årenes USA. Hovedpersonene er familien Joad, en av mange farmerfamilier som må flykte fra Oklahoma, etter at banker og storspekulanter har tatt jorda fra dem. Lokket av løfter fra farmere i California begir de seg vestover mot det forjettede land, der ny elendighet venter dem.
(Hentet fra Bokelskere/Den norske bokdatabasen)


Den hemmelige historien av Donna Tartt:

Den hemmelige historien
En eksentrisk lærer underviser en gruppe håndplukkede studenter i klassisk gresk ved et college i Vermont,USA. Richard Papen søker om plass i gruppen, og får omsider positiv respons. Gruppen har nesten ikke kontakt med resten av fakultetet. Som medlem av den lille kretsen, oppdager Richard hemmeligheten deres. De har begått et drap fordi de ble iaktatt under en seanse i en skog. Men beæret som han er over å få være med, reagerer ikke Richard. Heller ikke da et nytt drap planlegges. © DnBB AS
(Hentet fra Bokelskere/Den norske bokdatabasen
10 kommentarer:

 1. Har ikke hørt om noen av dem men Donna Tartt sin bok ble jeg litt nysgjerrig på..

  SvarSlett
  Svar
  1. Den høres veldig spennende ut ja:-)

   Slett
 2. "Vredens druer" er en bok jeg føler jeg må lese etter hvert. Jeg tenker hele tiden at jeg skal lese flere klassikere, men så blir det bare med tanken.

  Håper du får en super fredag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får bli med på lesesirkelen!

   Slett
 3. Er også med i Lines lesesirkel, så skjønner du er spent på disse bøkene for det er jeg også:) Gleder meg til å lese dem, de høres jo veldig gode ut:)Blir spennende å se om de blir noen favoritter:)Ha en god og flott helg:)

  SvarSlett
 4. Jeg likte "Vredens druer" veldig godt da jeg leste den. Håper du vil gjøre det samme. Du har en fltt blogg. Han strålende helg! =)

  SvarSlett
 5. Takk for fin liste!
  Vredens druer har jeg ikke lest, men den står i bokhylla på vent ... John Steinbeck har jeg veldig sansen for!
  God helg til deg :)
  Pia xx

  SvarSlett
 6. Den hemmelige historien skal jeg også være med på - har hørt veldig mye bra om den, så jeg gleder meg masse :-)

  SvarSlett
 7. Vredens druer er fantastisk, du har noe å glede deg til. :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)