tirsdag 15. november 2011

Topp ti på tirsdag

The Broke and the Bookish lager hver tirsdag en topp ti-liste med ulike boktemaer. Jeg er veldig glad i lister og prøver å gjøre det samme ihvertfall noen tirdager. Jeg gjør som Julie på Julies bokbabbel og lager mine egne temaer, velger blant The Broke and the Bookish sine tidligere temaer oftere enn at jeg tar deres tema for dagen. Denne tirsdagen blir temaet mitt, topp ti bokserier jeg har begynt på, men ennå ikke lest ferdig. Jeg har ikke tatt med krimserier da jeg ser på dette som mer enkeltstående bøker, og som er med har minst tre bøker. Jeg har planer om at et av målene mine for neste år blir å fortsette på flest mulig av påbegynte serier og starte på langt færre. Tips til hvilke jeg bør fortsette med mottas med takk:-)


1. The Mortal Instruments av Cassandra Clare: Ungdomsfantasy av god kvalitet med en mørk underverden som består av demoner, vampyrer og varulver i skjønn forening der våre helter er demonjegere. Jeg har nettopp lest første bok som jeg likte ganske godt og tenker det er lurt å fortsette på denne ganske raskt mens det fortsatt er ferskt. Jeg tror serien i utgangspunktet skulle være en trilogi, men nå har bok nummer fire kommet og to til er planlagt.


2. Gone-serien av Michael Grant: Dystopisk serie om en verden der alle over 15 år forsvinner sporløst fra jordens overflate og ungdommen blir overlatt til å styre selv. Jeg har kun lest den første boken i denne og veien frem virker lang, spesielt når jeg hører at de neste ikke er like gode og tykkelsen er avskrekkende:-) Serien skulle ihvertfall i utgangspunktet bestå av fem bøker hvorav den siste kommer til neste år.


3. Tomorrow-serien av John Marsden. Australia blir invadert av et ukjent lands styrker og en liten gjeng med ungdommer på campingtur unnslipper, men må selv ta et valg om å overgi seg eller ta opp kampen mot fienden. I denne serien har jeg faktisk lest to bøker og ser på det som svært sannsynlig at jeg fortsetter på denne i nær fremtid. Serien er på syv bøker og avsluttet.


4. The Study-serien av Maria S. Snyder: Annerledes og spennende fantasyserie uten for mange overnaturlige vesener med en middelaldersk stemning. Jeg har lest første boken, Poison Study som jeg likte såpass godt at jeg kjøpte inn de to neste bøkene med en gang til meg selv. Likevel har de ikke blitt lest...


5. Wings av Aprilynne Pike: Veldig søt serie om alver og troll. Den første boken var også veldig lettlest og gjorde meg i godt humør. Det har kommet tre bøker og den fjerde kommer til neste år. 


6. The Song of Ice an Fire av George R.R. Martin: Stor fantasyserie der syv riker og familiene der kjemper kampen om makten og Jerntronen. Jeg har lest første bok på norsk, I vargens tid, som kun er første halvdel av første boken på engelsk. Jeg kjøpte meg bok nummer to på lesebrettet, men hinderet her er å lese bok nummer to på norsk først. Det er kun et hinder fordi jeg nylig så serien basert på første bok og derfor faller mye av spenningen bort. Bøkene er likevel så bra at jeg ikke kommer til å hoppe over denne for å begynne på den engelske. Jeg har merket meg at veldig mange i bloggverdenen leser denne serien nå.


7. Min kamp av Karl Ove Knausgård: Denne er det vel umulig å ikke ha fått med seg hvis man følger litt med i norske medier. Bøkene om Karl Oves liv har snart kommet i alle sine 6 bind. Jeg har lest første boken og var ikke overbegeistret. Jeg synes at han skriver veldig godt, men mesteparten av innholdet ble for kjedelig og selvsentrert for min smak. Det kan jo være det blir mer interessant etterhvert?


8. Mørkt liv/Dark life av Kat Falls: Undervannsdystopi som jeg syntes var original, men litt barnslig. Bok nummer to har kommet i år og jeg vurdere sterkt å lese den. Jeg vet at hvis jeg ikke gjør det ganske kjapt, så kommer jeg ikke til å fortsette på denne.


9. Delirium av Lauren Oliver: Jeg ble litt skuffet over denne, mye på grunn av de høye forventningene, men det frister å lese videre, spesielt etter den slutten første boken hadde. Jeg vet ikke hvor mange bøker denne skal romme etterhvert, men bok nummer to kommer neste år.


10. Hush, hush av Becca Fitzpatrick: Denne har jeg nettopp begynt på, men ser allerede at det er mye mer sannsynlig at jeg leser videre i denne enn de seriene som er utelatt fra denne listen. Falne engler er dessuten noe nytt for meg, så da er jeg ikke lei i utgangspunktet som jeg etterhvert ble med vampyrer og tildels varulver. Jeg vet ikke hvor mange det skal bli til slutt, men det har kommet tre bøker og det kommer en til til neste år.


Jeg spør som Julie på sin liste i dag, hvorfor må sa mange YA-bøker være serier? Jeg forstår at det er penger å hente her, men det kunne ihvertfall være nok med tre bøker. Vi har et liv å leve og altfor mange bøker å ta av og så skal vi måtte fortsette på alle disse seriene for å få vite hvordan det går:-)

7 kommentarer:

 1. Serier jeg har begynt på som jeg kommer på nå må være: Gone, Delirium, Birthmarked, Divergent, Eve, Across the Universe, Matched, Enclave, Den siste magiker... Det var ni. Hmmm... Jo, Sookie Stackhouse-serien, den har jeg bare lest 2 av. Også er det jo alle de bøkene jeg har liggende da, som er begynnelsen på serier. :P

  SvarSlett
 2. Ja, det er jo en annen liste, serier man vil begynne på:-)I Sookie Stackhouse-serien er jeg nesten ajour og det er kun den nyeste boken jeg ikke har lest.

  SvarSlett
 3. Fin liste! Her var det flere jeg er nysgjerrig på. Jeg har bok nummer tre i Hush Hush - serien i hylla nå, så jeg skal prøve å lese den før jul :-)

  SvarSlett
 4. Uff, jeg burde virkelig lage meg en liste over serien. Har startet på så mange også fortsetter jeg bare med noe nytt uansett hvor mye jeg likte den første boken.

  Forøvrig helt enig med deg og Julie, det er slitsomt med alle disse bøkene som minst må være en trilogi.

  SvarSlett
 5. Ja, det hadde vært moro om flere laget liste. Det er merkelig det der at man ikke fortsetter på serier selv om man likte boken veldig godt. Det er liksom om å gjøre å sjekke ut noe nytt hele tiden, krysse av på listen:-) håper jeg klarer å finne roen og å fullføre noen sv disse i løpet av neste år.

  SvarSlett
 6. Det som er litt dumt er at det gjerne tar ett år mellom hver bok, og da må jeg lese boka før for å repetere hva som har skjedd. Så sant ikke forfatteren har vært grei og lagt inn et handlingsreferat i starten.
  Vi som jobber med å kjøpe inn bøker til bibliotek har også et problem med "evigvarende serier"... har vi begynt må vi nesten fortsette! Det gjelder de fleste. Det hender jeg tar sjansen på å stoppe en serie jeg selv ikke har likt, men da kommer det gjerne et spørsmål fra en låner om å kjøpe neste bok!

  SvarSlett
 7. Synne: Ja, det er et annet problem. Jeg har kjøpt inn første bok i en mange serier og prøver å fortsette ihvertfall på de jeg liker og de som blir etterspurt. Liker jo ikke å ha hull i samlingen:-)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)