fredag 25. november 2011

Julegavetips

Jeg har allerede bestilt noen julegaver og har en god del klare også. Her er mine julegavetips:

Til de som er vokst opp på 80-tallet:
Ready Player One av Ernest Cline:

Jeg har ikke lest denne selv, men har bestilt den til min storebror i julepresang. Det skal være en science fiction-bok som er spennende, underholdende og tar for seg 80-tallets populærkultur og da spesielt dataspill. Dette må ihvertfall være midt  blinken for min bror og andre som hadde mesteparten av sin barne og ungdomstid på 80-tallet og er glad i dataspill. Jeg gleder meg til å lese denne selv:-)

Til de som liker fantasy:
Sangen om is og ild av George R.R.Martin:
Denne fantasyserien har i år kommet på norsk, den første boken er delt i to og de to neste kommer i første halvdel av neste år. Det har kommet flere bøker på engelsk, men jeg synes formatet på de bøkene du får tak i på bokhandleren ihvertfall er nesten uleselig, for de har så liten skrift. Dette tror jeg er en fremtidig fantasyklassiker og de fleste fantasyelskere har gjerne allerede lest den, men den kan gjerne være en inngangsport til de som ikke er helt der enda eller for de som ikke leser særlig mye på engelsk. Dette er kvalitetsdrama og spenning med noen fantasyelementer, men vi aner at mer er i vente av det siste i de neste bøkene. TV-serien Game of Thrones basert på første bok er også utrolig bra og hadde vært et godt gavetips om ikke det var for at den ikke kommer på DVD før i januar:-(

Til krimelskerne:
Bøkene om Carl Mørck og Avdeling Q:
Jeg har vært veldig glad i krim, men har gått litt lei eller kanskje jeg bare har oppdaget så mange andre sjangre. Disse bøkene har vært med på å vekke kriminteressen min igjen. Masse spenning, interessante karakterer og ellers en og annen overraskelse.Til den som vil ha en god og gjerne kort bok:
Reis hvis du må. Bli hvis du kan av Helga Flatland:
En av mine favoritter i år. En fin bok delt i fire historier fra samme bygd. Helga Flatland klarer på imponerende vis å få meg engasjert i alle historiene til tross for at de er så korte. Hun har kommet med en ny bok i år som handler om tre nye personer fra samme bygd, den heter Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.

Til fantasyromantikeren:

Det var et ord jeg ikke har brukt før, men tenkte på det de kaller Paranormal Fantasy. Jeg har nylig lest Fallen engel av Becca Fitzpatrick og synes den er en av de bedre i denne sjangeren. Jeg tenker spesielt på de som liker Twilight, så synes jeg denne er bedre på mange måter. Jeg likte bedre karakteren og kjærlighetshistorien. Grunnen til at jeg trekker frem Twilight er fordi dette er den boken jeg har lest som minner mest om denne.


Til de minste:
Endelig-serien til Camilla Lundsten:
Jeg har to bøker i denne serien, Endelig god natt og Endelig fest. Jeg har også kjøpt disse i presang til flere og skal også gi en av dem til jul. Det er pekebøker for barn 0-3 år med veldig fine tegninger i sterke farger som er fin for de aller minste å bla i selv eller leke med, og med søte historier om Makkus, Veslefanten og Kanina for de litt større.
Eventyret om vimsekaninene av Beatrix Potter:
Potter har laget mange barnebøker blant annet om Petter kanin og har flere som sikkert kan anbefales. Denne er med musikk når du trykker på ulike knapper som følger historien. Den virket ihvertfall beroligende og fanget interessen på vår lille jente:-) Vi har også en ta og føle på-bok av samme forfatter som heter Petter kanin - vis meg ørene dine som også er fin.
Til alle foreldre:
Så rart av Inger Hagerup:
Må jo leve opp til bloggens navn:-) Denne boken er en veldig fin gave til alle foreldre og kanskje spesielt som dåpspresang, nyfødtpresang og lignende med en hilsen inni. Diktene/reglene er tidløse og jeg tror de treffer barn og voksne i alle aldre. Jeg liker veldig godt de fargerike illustrasjonene som også pirrer nysgjerrigheten til de små.
2 kommentarer:

  1. Så mange flotte tips, Silje :) Jeg skal prøve å få postet mine egne på tirsdag, er litt treg he he.

    SvarSlett
  2. Ja, gleder meg til flere tips, for jeg trenger noen:-)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)