tirsdag 29. november 2011

Topp ti på tirsdag

The Broke and the Bookish lager hver tirsdag en topp ti-liste med ulike boktemaer. Jeg er veldig glad i lister og prøver å gjøre det samme ihvertfall noen tirdager. Jeg gjør som Julie på Julies bokbabbel og lager mine egne temaer, velger blant The Broke and the Bookish sine tidligere temaer oftere enn at jeg tar deres tema for dagen. Denne gangen har jeg tenkt å ta deres tema, nemlig bøker jeg ser frem mot å lese i vinter. Dette gjelder først og fremst utgivelser i vinter, men jeg tar også med bøker som helt nylig har kommet ut som jeg vil lese. 


1. Sirkelen av Sara B. Elfgren og Mats Strandberg: første bok i svensk fantasysuksess. Skal komme i januar, men er usikker på hvilken dato.


2. Mørk engel av Laini Taylor: oversettelsen av Daughter of smoke and bone og første bok i serien Ønskemesterens datter. Den kommer i januar.


3. I vindens navn av Patrick Rothfuss: denne kommer på norsk 15.3, så det er egentlig vår, men jeg tar den med. 


4. Pandemonium av Lauren Oliver: oppfølgeren til Delirium. Denne kommer også ut i starten av mars, og det er jo strengt tatt vinter her til ut i april;-)


5. Silence av Becca Fitzpatrick: denne tredje boken i serien om Nora og Patch kom i oktober, men jeg er nesten ferdig med bok nummer to og skal definitivt lese denne nå i vinter.


6. Kongenes kamp av George R. R. Martin: del en av bok nummer to på norsk kommer i slutten av februar. Jeg skal snart i gang med del to av bok en og lurer på å fortsette på norsk. Jeg skal ihvertfall lese videre uansett hvilket språk det blir og helst før sesong to av TV-serien kommer.


7. Himmelfallen av Brian Selznick: denne kom ut i slutten av oktober og jeg skal lese den nå i forbindelse med Cappelen Damm sin bloggturne. Gleder meg veldig til denne blandingen av tegninger og tekst.


8. Journal 64 av Jussi Adler-Olsen: jeg vet ikke når den fjerde boken om Avdeling Q kommer i norsk oversettelse. Jeg så et sted at det stod til våren, men håper det heller mot vinter:-)


9. Wintertown av Stephen Emond: en bok jeg egentlig vet lite om, bortsett fra at den kommer i begynnelsen av desember, har både tegninger og tekst, og at jeg gjerne vil lese den:-)


10. Skjebnesøstrene av Eleanor Brown: denne har jeg såvidt begynt på, men så ble jeg litt oppslukt i Hush hush-serien, så jeg skal straks lese videre i den. Den kommer i januar en gang.


Listen har overvekt over norske utgivelser, dvs oversettelser. Det er nok en haug med andre bøker som jeg gjerne skulle lest som kommer ut i vinter, men det er så mye at det blir uoverkommelig. Derfor er det greit å ihvertfall få lest noe av det som kommer på norsk. Hva ser du frem mot å lese i vinter?

7 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg veldig til Journal 64. På omslaget til Flaskepost fra P sto det at neste bok kom på norsk i februar 2012, så da håper jeg det fortsatt stemmer :)

  SvarSlett
 2. Så bra, da er den på riktig liste ihvertfall:-)

  SvarSlett
 3. Flott liste, Silje. Gled deg masse til Mørk engel og I vindens navn (visste ikke at denne skulle komme på norsk, men det er bra!), de er fabelaktige :-) Jeg vil lese Sirkelen og Silence - den siste har jeg allerede i hylla.

  SvarSlett
 4. "Skjebnesøstrene" skal jeg også lese en eller annen gang snart. Nettopp fått tilsendt "Byttet" av Amanda Hocking også, som kommer i januar en gang, så skal lese denne snart også. Ironisk nok har jeg den på lesebrettet på originalspråket ("Switched"), men ikke fått lest den enda. "Pandemonium" må jeg naturligvis få med meg. :p

  "Wintertown" høres fin ut, den var ny for meg!

  SvarSlett
 5. Jeg har veldig mange bøker jeg gleder meg til å lese i vinter, men P. D. James' "Death Comes to Pemberley" står øverst på lista. Jeg gleder meg også til tredje Harry Potter-bok og Dickens' "Store forventninger". Blant titlene på listen din vurderer jeg å begynne på Thrones-serien, men bøkene er så fryktelig lange at oppstart må beregnes nøye:-)

  SvarSlett
 6. Ja, jeg har jo planer om å lese mange andre bøker enn disse, som er gitt ut tidligere. Skal bli en travel vinter:-)

  SvarSlett
 7. Kan anbefale Mørk engel, I vindens navn og Himmelfallen. Flotte bøker alle tre. :)

  Så flott at den nye Avdeling Q-boka kommer snart, jeg gleder meg!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)