tirsdag 24. april 2012

Fiji Kitsune + konkurranse

Nylig ble jeg gjort oppmerksom på et lite forlag, Panthera publishing, som jeg ikke har hørt om tidligere. Jeg ble spurt om jeg ville skrive litt om forlaget og kanskje intervjue en av deres forfattere, og det har jeg tenkt å gjøre. Forlaget ble startet i 2009 av en som selv er i aldersgruppen. Anette Sivertstøl startet opp Panthera med et ønske om å gi bransjen et friskt pust og ikke minst en foryngelse. De gir ut foreløpig mest fantasy skrevet av og for unge voksne (her 18-25 år). Hun mener at et skrivetalent er noe man er født med og at det derfor viktig å gi de unge en sjanse. Bøkene forlaget gir ut er også myntet på lesere i samme aldersgruppe, men vi voksne lesere som er glad i ungdomsbøker tror jeg også har mye å glede seg til her. Siden jeg er opptatt av både fantasy på norsk og bøker for unge voksne synes jeg dette fortjente litt oppmerksomhet.

Jeg har vært så heldig å motta et eksemplar av boken Fiji Kitsune av Kristine Oseth Gustavsen som jeg vil gi til en av dere. Selv gleder jeg meg veldig til å lese den og håper noen av dere også synes den høres spennende ut. Konkurransen varer ut denne uken og det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar med en e-postadresse jeg kan skrive til deg på. Lykke til!

NB! Senere i uken kommer det mest sannsynlig et intervju med forfatteren her på bloggen.

Her er forlagets omtale av Fiji Kitsune:

Dagen den mystiske Epsilon helt uten videre dukker opp i dragestallen, er dagen livet til den unge dragetemmeren og ninjaen Fiji Kitsune snus på hodet. Hvor kom Epsilon fra? Hvem er han? Og hva gjør han her? Selv påstår han at han kommer fra en annen verden, men vet ellers like lite som Fiji. Nå må de to, sammen med Fijis bestevenninne Sunalei, prøve å finne svar på alle spørsmålene. Men jo mer de finner ut, dess mer går det opp for dem at dette bare er en liten bit av et enormt puslespill som brer seg over flere land og flere dimensjoner. Og dette kan i verste fall bety døden, ikke bare for dem, men for opptil flere verdener... 
8 kommentarer:

 1. Dette vil jeg selvfølgelig være med på:-)
  Ha en fn dag!

  Beathe4@online.no

  SvarSlett
 2. E-posten min er pele-king-nemi@hotmail.com ;)!

  SvarSlett
 3. Spennende, er med på den:) Ha en fin dag:)

  Hilsen: isabelladanielsen@yahoo.no

  SvarSlett
 4. Spennende den boka virker:) melder meg på!
  (mail:ninacg89(alfakrøll

  SvarSlett
 5. ..glemte å fullføre email adressen min ovenfor: det skal stå: ninacg89(alfakrøll)gmail.com

  SvarSlett
 6. Jeg var akkurat innom og leste på bloggen til Panthera. Det var en spennende ide forlaget har.

  Jeg vil gjerne være med på konkurransen. Adressen min er: astridterese@gmail.com

  SvarSlett
 7. Panthera er et spennende forlag, jeg har lest alle bøkene derfra med unntak av Fiji Kitsune, så jeg deltar gjerne på konkurransen. :)

  Jeg har vært litt i kamp med meg selv når det gjelder vurderingene jeg har gjort av bøkene fra Panthera. På den ene siden er jeg mektig imponert over kvaliteten på romanene med tanke på alderen til forfatterne, og på den andre siden er de kanskje ikke helt på høyde med sine eldre kollegaer. Da blir jeg sittende å lure på om jeg skal vurdere dem med en litt rundere hånd enn andre bøker eller ei. Jeg har endt med å vurdere dem som hvilken som helst andre ungdomsbøker, og da har konkurransen med eldre/mer erfarne forfattere blitt litt heftig.

  Det er dog ingen tvil om at alle disse forfatterne har et åpenbart talent, og utifra det de har produsert så langt så kan man bare anta at de har en lysende fremtid i vente. Utifra kommentarene jeg har fått fra ungdom på bloggen min ser de dessuten ut til å slå an som underholdning, og da er det jo ingen sak. :)

  Om jeg skulle være heldig å vinne, finnes mailen på bloggen min! :D

  SvarSlett
 8. Jeg kjøpte faktisk et eksemplar av denne boken for noen dager siden og i går dukket den opp i postkassen min. Gleder meg til å ta fatt på den. Enig i at forlagets konsept er veldig spennende!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)