torsdag 19. april 2012

Boktema hos Anette - hva er din tegneseriefavoritt?

Hver uke har velger Anette ut et tema som hun oppfordrer oss andre bloggere til å  blogge om sammen med henne.Denne uken er det Min favoritt-tegneserie. Jeg er ingen storleser av tegneserier, men har oppdaget en hel del nytt de siste årene. Erfaringen min fra før var mer tradisjonelle stripetegneserier som Nemi, Pondus, Billy og selvfølgelig Donald fra jeg var yngre. Nå vet jeg jo at det finnes så utrolig mye mer som også jeg kan like og da er det neste vanskelig å velge. Pondus er en favoritt blant stripene, men jeg er spesielt glad i tegneserieromaner. Her finnes det jo både romaner som blir adaptert til tegneserier og egne tegneserieromaner eller dokumentarer. Jeg kjøper inn litt til biblioteket og blar i dem, men det er dessverre ikke så ofte jeg leser dem, så dette burde være en god påminnelse om det:-)


Aya er en serie tegneseriebøker om tenåringsjenten Aya og hennes venner og familie i Youpogoun i Elfenbenskysten i 1978. Elfenbenskysten er inne i en kortvarig storhetstid der de har økonomisk vekst på grunn av landbruksproduksjon. Teksforfatteren Marguerite Abouet  vokste selv opp i det afrikanske landet på 70-tallet og ønsket å fremstille Afrika på en måte som ikke handler om fattigdom og sult, sånn som det var da hun vokste opp. Det er en slags sitcom, som altså er morsom på en overdreven måte om tenåringer og deres følelsesliv. Les resten av omtalen min her. Jeg har foreløpig kun lest første bok, men gleder meg til den neste som nå er innkjøpt til biblioteket.


En annen jeg vil trekke frem er serien Death Note som er en japansk manga-tegneserie om toppeleven Light Yagami, som finner en notisbok hvor han kan skrive inn navn og dødsårsak på de han vil skal dø. Boken er sluppet ned fra dødsriket av Shinigamien (dødsguden) Ryuk til menneskenes verden. Light bestemmer seg for å bruke boken til å renske verden for onde mennesker. Dette er en veldig spennende serie som jeg begynte på for noen år siden, men av en eller annen grunn fikk jeg ikke lest videre et sted midt i serien. Jeg blir helt nødt til å ta denne opp igjen:-)8 kommentarer:

 1. Death Note hørtes virkelig spennende ut, den skal jeg se om jeg finner! Vi har ikke noe særlig med tegneserier på vårt bibliotek, så hver gang jeg er på et litt større bibliotek tar jeg veien om tegneseriene for å se hva de har :-)PÅ den måten har jeg funnet endel flotte tegneserier som jeg ikke visste om :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så lett å vite alltid hva man vil ha nå når vi stort sett handler på nettet. Derfor er det veldig kjekt å kunne bla i tegneserier på biblioteket eller gå i en bokhandel som har godt utvalg. Jeg har også fått noen tips hos andre bloggere selvfølgelig:-)

   Slett
 2. Har ikke hørt om noen av disse tidligere, men begge hørtes veldig intressange ut:)

  SvarSlett
 3. Leser ikke tegneserier men det første høres veldig interessant ut.

  SvarSlett
 4. Så herlige tips, Silje! Death Note var helt ny for meg men den skal jeg jammen meg skrive ned på ønskelisten min på Goodreads :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå så jeg akkurat videoen dig og jammen meg fikk ikke jeg også noen nye navn på ønskelisten på Goodreads:-)

   Slett
 5. Så flott innlegg! Favoritt-tegneseriene dine høres utrolig spennende ut :)

  SvarSlett
 6. Death Note høres veldig spennende ut, den skal noteres ned. Aya ser også ut til å være interessant.

  Takk for tips, Silje!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)