søndag 1. april 2012

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag er en ukentlig post hos Mari - Flukten fra virkeligheten der du skal dele noen linjer fra en av bøkene/boken du leser akkurat da. Deretter lenker du til bloggen hennes og legger igjen lenke til din bloggpost på hennes innlegg så vi alle enkelt kan klikke oss inn på alle smakebitene. Denne uken skal jeg dele av boken Middagen av Herman Koch. Denne boken hørte jeg om første gang på et julearrangement på Norli og har senere hørt om den flere andre steder. På bokens bakside står det"Likte du den danske filmen Festen, vil du elske Middagen", så da skjønner dere som har sett filmen hva slags bok dette er. Ubehagelige hemmeligheter og overraskelser skal frem i lyset. Jeg er veldig glad i filmen Festen og er foreløpig usikker på om dette kan leve opp til den, men er veldig spent på fortsettelsen. Her kommer ukens smakebit hentet fra s. 38:

Han smilte fremdeles, men det var ikke et smil som ble holdt oppe av følelser. Fortsett å smile, kunne man se han tenkte. Smilet var av samme tapning som håndtrykket. Sammen skulle de gi ham valgseieren om sju måneder. Også dersom hodet ble pepret med råtne egg, måtte smilet forbli intakt. Gjennom restene av en kake som var trykket i fjeset på ham av en rasende aktivist, måtte velgerne først av alt kunne skjelne smilet.
5 kommentarer:

 1. Det hørtes kanskje ikke helt ut som om han lykkes med å holde masken :) Tusen takk for smakebiten, Silje og riktig god påske til deg og dine!

  SvarSlett
 2. takk for smakebiten:) Ha en fin søndagskveld:)

  SvarSlett
 3. Dette var en bra smakebit! Jeg likte Festen veldig godt, så jeg har lyst til å lese denne romanen for å se om den har noe av den samme stemningen.

  Ønsker deg en riktig god påske, Silje! Kos deg masse :-)

  SvarSlett
 4. God påske til dere også:-)

  SvarSlett
 5. En fin smakebit. Og en bok jeg ble nysgjerrig på!

  Ha en riktig fin påskeuke!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)