torsdag 14. juni 2012

Boktema - Min sommerlesning


Hver uke velger Anette ut et tema som hun oppfordrer oss andre bloggere til å  blogge om sammen med henne. Denne uken er det sommerlesning, altså hvilke bøker du planlegger å lese i sommer. Jeg skrev om sommerlektyre for noen uker siden i Bokelskerinnens fremtidige favoritter , men det er nok å ta av, så jeg velger noen andre denne gangen. Jeg har nok nevnt disse bøkene tidligere i andre innlegg, men det gjør vel ikke noe:-) Jeg har planer om å få lest mye i sommer og er så heldig at jeg kan lese også på jobb når det er rolig. Det er det jo før skolestart, så jeg har tenkt å lese en del ungdomsbøker da til høstens leseprosjekt og presentasjoner. Jeg tar derfor og vektlegger bøker jeg har lyst til å lese i min egen ferie.


Flukten av Ally Condie:
Oppfølgeren til Matched har jeg vært så heldig å få i postkassen denne uken. Jeg likte den første boken i denne dystopiske serien veldig godt. Denne skal jeg i gang med, med en gang jeg blir ferdig med Clash of Kings (som kan ta litt tid enda).


Crossed. Flukten

Det jeg elsket av Siri Hustvedt
Denne har jeg hatt i bokhyllen en stund og veldig lenge på leselisten. Vet ikke om den passer i sommer, men jeg har ihvertfall lyst til å lese den.

Det jeg elsket

Den tause byen av Cassandra Clare:
Enda en oppfølger jeg har mottatt fra forlaget som jeg også gleder meg til:-) Jeg håper alltid å få lest videre i påbegynte serie før jeg starter på for mange nye, så dette blir et mål for sommeren. Omtale av den første boken finner du her.
Den tause byen

Hotell New Hampshire av John Irving:
Jeg har aldri lest noe av Irving før og synes det er på tide. Denne kjøpte jeg tidligere i år. og jeg er spent på om Irving er noe for meg eller ikke.
Hotell New Hampshire

Dette er noen av bøkene jeg har lyst til å lese i sommer, men listen er lang. Jeg skal også lese Den hemmelige historien og Vredens druer i Lines lesesirkel i hhv juli og august. I tillegg har jeg lyst til å være med på samlesing i norsk fantasy i begynnelsen av juli da de skal lese Song for Eirabu, men er usikker på om jeg rekker det.

22 kommentarer:

 1. Spennende bøker,den tause byen har jeg også, så får se om jeg får lest den i sommer. Det er jo et hav å ta av så det er vanskelig å bestemme seg. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er et luksusproblem, men likefullt en utfordring å velge:-)

   Slett
 2. Clare-bøkene står på hylla mi og. Burde vel få lest ferdig den serien. :) Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Du kan glede deg til Siri Hustvedt! Denne boka er knall - selv om jeg kanskje ikke helt forbinder den med sol og strand :) God lesning!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg, men det kan være det blir en høstbok istedenfor:-)

   Slett
 4. En spennende liste! Jeg håper du vil finne mange gode historier i sommer!
  Jeg er glad i John Irving, men har ikke lest Hotell New Hampshire, men jeg har den siste boken hans hjemme og det kan godt være jeg leser den i sommer.
  Siri Hustvedt har jeg tenkt lenge på at jeg burde lese, kanskje mest Sommeren uten menn.
  Kos deg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også tenkt lenge på både Irving og denne boken av HUstvedt. jEg har noen forfattere på lesemålene mine for i år og kun ev dem er påbegynt. Irving er en annen.

   Slett
 5. Flott liste!:) Her var det mye spennende:) Siri Hustvedt er jeg litt nysgjerrig på, så den gleder jeg meg til å høre om. Har ikke lest noe av denne forfatteren:) Ha en herlig sommer, og kos deg med de flotte bøkene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og god sommer til deg og. Det blir mange gode omtaler å lesetil høsten tror jeg:-)

   Slett
 6. Kjempefin liste! Jeg har også A Clash of Kings som sommerlektyre, og jeg gleder meg til å begynne på Flukten. Hotel New Hampshire er veldig Irvingsk - morsom og trist - og bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg veldig til Flukten, men må bli ferdig med Clash of kings som jeg har holdt på med veldig lenge.

   Slett
 7. Herlig liste! Jeg fikk faktisk både Cassias Valg og Flukten i posten i dag, og jeg har skikkelig lyst til å begynne å sniklese litt. Tror jeg gjør det, jeg ;)

  SvarSlett
 8. Jeg må få lest Cassandra Clare sine bøker snart, har alle sammen på engelsk og alle skryter seriene hennes opp i skyene. John Irving er favorittforfatteren til forloveden min, tror du kan glede deg til den boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hørte den første Clare-boken på engelsk opplevelse og hadde en ikke helt topp-opplevelse. Er spent på om det først og fremst skyldes oppleser og delvis ødelagt lydbok.

   Slett
 9. Hustvedt og Irving står på min leseliste også, men det spørs om jeg rekker dem i sommer. Jeg har hørt mye bra om begge bøkene, og spesielt Irving er det mange som har som favorittforfatter. Ellers har jeg store forventninger til både Den hemmelige historien og Vredens druer, der har jeg også hørt mye bra.

  God fornøyelse med bøkene! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er godt mulig det blir høstbøker istedenfor. Må konsentrerre meg om lesesirkelen først og fremst:-)

   Slett
 10. Kos deg i sommer med disse bøkene :)
  Det jeg elsket av Siri Hustvedt kunne jeg godt tenke meg å lese, samt noe av John Irving.

  SvarSlett
 11. Har så lyst å lese serien Ally Condie har skrive!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)