tirsdag 10. april 2012

Oppsummering mars

Dette oppsummeringsinnlegget kommer litt sent, men jeg var litt for mye i feriemodus i påsken til å blogge noe særlig. Håper forresten alle har hatt en fin påske.

I mars leste jeg nok en gang 5 bøker og jeg holder dermed skjemaet til mitt mål om 50 bøker. De fire er:

Inn i elden av Aina Basso
En plass i solen av Liza Marklund (#8 om Annika Bengtzon på lydbok)
Oppfinnelsen av Hugo Cabret av Brian Selznick (dette innlegget har jeg klart å slette ved et uhell)
Kampen om jerntronen av George R.R.Martin (del to av bok 1 i Sangen om is og ild (tv-serien Game of Thrones er basert på denne bokserien))
22.07.11 fra hat til kjærlighet

En av bøkene var på lydbok og de tre andre var trykte bøker. Her er en krim, en ungdomsbok, en fantasy, en sakprosa-bok og en barne-/ungdomsbok med illustrasjoner. En av bøkene er kjøpt, en er lånt på biblioteket og de tre andre har jeg fått fra forlagene, den ene i forbindelse med Cappelens bloggturne. Jeg har foreløpig omtalt kun to av bøkene, men håper på å komme med flere omtaler etterhvert.

Lesemål:


Når det gjelder oppnåelse av lesemål har jeg denne måneden har jeg fortsatt på to allerede påbegynte bokserier og ikke begynt på noen nye, så her ligger jeg godt an. Dette må vel bety at jeg kan få begynne på en ny i april:-) Jeg har lest en bok av en norsk forfatter, men er fortsatt langt unna at en tredjedel av bøkene jeg leser er av norske forfattere. Selv om det er tidlig ennå tviler jeg på at jeg kommer til å klare dette målet siden det viker fra målet om lystlesing:-) Forhåpentligvis klarer jeg å lese flere norske forfattere enn i fjoråret.

Jeg har begynt på David Copperfield på lydbok så er i gang med målet om å lese noe av Charles Dickens i år. Ellers har jeg i mars nok en gang lest tre bøker samtidig som er en mer enn jeg mener er hensiktsmessig, men det er jammen vanskelig å holde seg innenfor.

Lesemål for april:


Jeg skal også denne måneden være med i Cappelens bloggturne med Simon Strangers Verdensredderne. Utenom det tror jeg at jeg har nok med de tre bøkene jeg holder på med for tiden. To av dem er av mursteinkaliber, så jeg vet ikke om jeg rekker å bli ferdig (er ganske sikker på at jeg ikke rekker Dickens på lydbok siden jeg såvidt har begynt). Jeg satser på å komme lengst mulig på A Clash of Kings før sesong to av Game of Thrones begynner på Canal + i begynnelsen av mai. Hvilke mål har dere for resten av april?

5 kommentarer:

 1. Fin oppsummering, Silje!
  Jeg har krimtema på bloggen denne måneden, så jeg skal lese nordisk krim frem til 1. mai :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg sett at du har. Jeg har lest en krim og holder på med en til nå, men ingen av dem er nordiske. Lykke til med temaet ditt. Veldig morsomt å følge med forresten.

   Slett
 2. Fin oppsumering, du har jo hatt en fin lesermåned:) Du minner meg på at jeg også må komme med en oppsumering snart, dagene suser jo av sted:) Har som mål å lese ferdig "The moonstone" av Wilkie Collins og "Mørk engel" av Laini Taylor (som jeg skulle ha lest forrige måned):) Ha en flott lesermåned i April!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den har ikke vært så verst. Gleder meg til å lese om The Moonstone. Utrolig hvor fort ukene raser avgårde ja:-)

   Slett
 3. En fin oppsummering!
  Jeg gleder meg til å lese Inn i elden, så snart den kommer på biblioteket. Oppfinnelsen av Hugo Cabret har jeg lest og jeg synes den er kjempefin.
  Kampen om jerntronen har jeg ikke rukket over enda, men det kommer, det kommer :-D

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)