torsdag 26. april 2012

Boktema hos Anette

Hver uke har velger Anette ut et tema som hun oppfordrer oss andre bloggere til å  blogge om sammen med henne. Denne uken er temaet: boken som rystet meg. Det kan være på godt og vondt. Gå inn på Anettes bokboble og bli med du også. Det er nok flere bøker som har rystet meg på ulikt vis, men det var en bok som dukket opp med en gang jeg så ukens tema:


Kuren av Mo Hayder: det er sjelden en bok er så rystende at jeg ikke klarer å lese videre og med Kuren gikk det såvidt. Det er ikke først og fremst at skildringene er så makabre, men det er grusomhetene bak dem som er ufattelige. Hvis noe blir for makabert pleier det å blir for urealistisk eller så er det det at jeg blokkerer det ute. I denne boken ble det så realistisk og så grusomt at jeg måtte ta flere pauser innimellom. Siden disse grusomhetene i stor grad blir påført barn skal jeg ikke utelukke at det at jeg var ganske nybakt mor da jeg leste boken har forsterket virkningen. Jeg har uansett et ambivalent forhold til denne boken fordi den er godt skrevet, og handlingen dessverre realistisk, men jeg vet ikke om jeg vil vite så mye om det. Du kan lese omtalen min her.5 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke jeg har lest om denne boken før, selv om det var noe kjent med forfatternavnet.
  Jeg har valgt bøker som handler om barnemishandling denne gangen, og de var vanskelige å lese så jeg måtte stenge igjen endel. Men samtidig handler de om mennesker som har klart å komme gjennom det og det imponerer meg sterkt!

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest denne boken før, men tror kanskje jeg har lest noe annet av forfatteren:)

  SvarSlett
 3. Har ikke lest denne før, noterte den ned:) Takk for rystende tips:) Tror ikke jeg har lest noe av forfatteren. Ha en fin torsdag:)

  SvarSlett
 4. Huff, ja, Kuren er både grotesk i sine beskrivelser og omhandler et grusomt tema. Jeg måtte også ta mange pauser mens jeg leste.

  SvarSlett
 5. Spennende! Denne boken har jeg ikke lest enda, men nå ble jeg nysgjerrig :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)