torsdag 13. oktober 2011

Boktema hos Anette

Boktemaet hos Anette er tilbake og denne gangen er det temaet "Min favorittserie". Siden Anette har tatt med flere serier tillater jeg meg det samme. De siste tre-fire årene har jeg lest mange bøker som tilhører serier, men det er ikke mange jeg har lest videre i. Det er jo så utrolig mye man skulle ha lest og altfor liten tid... Derfor er det også sånn at de seriene jeg har lest videre i ofte er blant mine favoritter, så ikke så lett å velge ut noen likevel, men her er de:

I en periode i barndommen var jeg med i TL-klubben og oppslukt i serien Sweet Valley High (Tvilling-serien) som jeg fikk der. Det var en serie om to pene og velykkede tvillingsøstre, mye drama og kjærlighetsforviklinger og alt som hører med i amerikanske high school-serier. En gang jeg leste i en av disse bøkene på skolen kommenterte norsklæreren min at det var skadelig for meg. Det er jammen måten å skape leselyst blant unge!

Harry Potter er en favoritt fra litt senere i livet. Jeg leste bøkene mens jeg studerte i Oslo og selv om livet i den perioden bestod av lange dager foran datamaskinen på skolen uten særlig mye sosial omgang, syntes jeg at livet mitt var utrolig spennende på grunn av Harry Potter. Jeg stod opp tidligere om morgenen for å lese før skolen og leste til langt på natt. Denne entusiasmen er det lenge siden jeg har kjent på når det gjelder bøker. Nå sovner jeg etter et par leste sider. Kanskje det er sånn å bli voksen og kjip;-)

Til slutt vil jeg nevne en serie som også har vært nevnt i et tidligere boktema og som fortsatt pågår, nemlig serien om Sookie Stackhouse av Charlaine Harris. Den vekker ikke samme entusiasmen som de to andre gjorde, men jeg liker den godt likevel. Som jeg skrev sist jeg nevnte den fikk den en ny oppvåkning da jeg begynte å høre den på lydbok. Bussturene til og fra jobb har aldri vært så underholdende:-)

6 kommentarer:

 1. Harry Potter kunne også ha stått på min liste. Fantastiske bøker! :-)

  SvarSlett
 2. Jeg er også veldig glad i Southern Vampire Mysteries serien :D Kan du tro at jeg enda ikke har lest HP-bøkene?

  SvarSlett
 3. Harry Potter er veldig bra! Jeg leste også Sweet Valley High på barneskolen :-)

  SvarSlett
 4. Ah! Tenk at jeg ikke kom på Harry Potter en gang. De er jo suverene! ;-)

  SvarSlett
 5. Her var det mange flotte valg! Og jeg tror vi er mange som kan takke TL-klubben for leselysten vi har fått :)

  SvarSlett
 6. Harry Potter er helt fantastiske, så Mari du bør bare lese de. Jeg har aldri vært så oppslukt i noen bøker, ihvertfall ikke siden barndommen.

  Anette: jeg er glad mamma og pappa ikke hadde samme syn på bøkene som norsklæreren. Det virker som om mange mener at bøker skal være så mye mer høykulturelle enn TV og film.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)