torsdag 27. oktober 2011

Boktema hos Anette


Det ukentlige boktemaet hos Anette har denne gangen temaet: "Favorittboken som ble film" Hva synes du om at det ble laget film av din favorittbok? Har du sett den? Hva synes du i så fall?

Flere av mine favorittbøker har blitt filmatisert, men jeg velger denne uken boken "La den rette komme inn" av John Ajvide Lindqvist. Boken er en slags krim/grøsser med overnaturlig preg, men samtidig en sår og nydelig bok om ensomhet. Filmen kom i 2008 og jeg så den på kino den gangen. Jeg synes i utgangspunktet det er gøy når bøker jeg har lest blir filmatisert. "Problemet" er spesielt hvis det ikke er så lenge siden jeg leste boken at jeg får lite ut av filmene, ihvertfall første gangen. Inntrykket fra boken er ofte såpass mye sterkere enn filmen. Jeg husker at jeg kunne se at filmen var godt laget og de jeg så den med synes den var veldig bra, men husker ganske lite. Kanskje det er på tide å se den igjen nå?

12 kommentarer:

 1. En helt ukjent bok for meg! Ikke har jeg fått med meg filmen heller.
  Men boken hørtes spennende ut så den skal jeg lese :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har verken sett filmen eller lest boken, rett og slett fordi jeg syntes den virker litt for ekkel for meg :)

  Jeg er litt omvendt og liker bedre at det er lenge siden jeg har lest boken, ellers så sammenligner jeg sånn at filmen aldri kan bli bra.

  SvarSlett
 3. Hadde hørt veldig mye bra om boka, og ville lese den, men kom meg aldri lenger en halvveis. Syns den var litt tam og kjedelig - til tross for at jeg like vampyrbøker (spesielt gammeldagse vampyrbøker). Sjelden jeg avbryter en bok, men den greide jeg rett og slett ikke å fullføre. Den fenget meg ikke:(

  SvarSlett
 4. Mari: jeg mente også at jeg liker best at det er lenge siden jeg har lest boken før jeg ser filmen:-) Ellers får jeg lite ut av filmen, sikkert fordi jeg sammenligner hele tiden ja.

  Rufsetufsa: jeg tror det er en bok du enten liker godt eller ikke i det hele tatt. Jeg tror ikke jeg var så opptatt av vampyraspektet den gangen, men synes historien er så fin.

  SvarSlett
 5. Haha..ups, kanskje jeg leste litt for fort? Jeg misforstod ihvertfall, vi er jo helt enige ;)

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke lest boka, men filmen har jeg sett. :) Du har forresten fått en award av meg på bloggen min!

  SvarSlett
 7. Har hørt om både boken og filmen, men har nok ikke turt hverken se eller lese! Er litt av en pyse skjønner du ;) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 8. Boka er så utrolig vakker, sår og fin... og ekkel! JAL er en av få forfattere som får meg til å vri meg i ubehag og grøsse - på en ekkelgod måte ;)
  Filmen var også bra. Det er ikke ofte jeg ikke blir (litt) skuffet over filmatiseringer av bøker jeg liker, men denne likte jeg veldig godt! Synes den formidlet mye av innholdet og stemningene i boka bra, selv om man naturligvis ikke får med alt og alle nyanser.

  SvarSlett
 9. Den har jeg ikke hørt om, jeg!! :')

  SvarSlett
 10. Har ikke sett filmen, og ikke lest boka...

  SvarSlett
 11. Dette er ein av dei beste filmatiseringane eg har sett, trur eg. Filmen får fram den såre og vare stemninga i boka, som kanskje er det eg liker best med boka.

  SvarSlett
 12. Bai: enig i forhold til boken og at stemningen i filmen reflekterer det så vidt jeg husker. Må se denne filmen på nytt snart.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)