tirsdag 11. oktober 2011

Topp ti på tirsdag

The Broke and the Bookish lager hver tirsdag en topp ti-liste med ulike boktemaer. Jeg er veldig glad i lister og prøver å gjøre det samme. Denne uken synes jeg deres liste var for lik til den forrige min, derfor fant jeg en tidligere liste der inne som jeg synes var fin; nemlig:

Topp ti bøker jeg har lest på grunn av andre bloggere:

1. Stolen av Lucy Christopher
Denne leste jeg om på bloggen Books for Keeps første gang og anmeldelsen der gjorde at jeg ville lese denne. Har ikke angret, en helt spesiell leseopplevelse.
2. Alltid Alice av Lisa Genova
Nok en gang Books for Keeps som fikk meg til å lese denne og det er som boken over en av mine favoritter:-)
3. The Darkest Powers-serien av Kelley Armstrong
En spennende og lettlest serie med en av mine favorittromanser:-) Var vel også hos allerede nevnte blogger jeg leste om denne første gang. Da jeg begynte å blogge fulgte jeg ikke så mange blogger:-)
4. Jellicoe Road av Melina Marchetta
Har etterhvert lest om den på flere blogger, men det var hos Mari - Flukten fra virkeligheten jeg hørte om den første gang. En nydelig bok.
5. Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen
Denne fanget også oppmerksomheten min via flere blogger, men det var nok hos nevnte Mari jeg leste om den først. Utrolig spennende krim, og den andre boken jeg har lest av samme forfatter er også veldig bra.
6. Fuglemannen av Mo Hayder
Jeg har lest flere rosende omtaler av Mo Hayder sine bøker på andre blogger. Jeg har vel både angret og vært glad for at jeg valgte å lese hennes bøker for dette er makabre saker. Mari fra Maris mørke hjørne har blant annet skrevet positivt om disse.
7. Southern Vampires av Charlaine Harris
Serien om Sookie og de andre husker jeg ikke hvor jeg leste om første gang, men er ganske sikker på at det var på ulike blogger.
8. Poison Study av Maria Snyder
Denne leste jeg om hos Marias bokblogg, og det er ikke den eneste boken jeg har lest på grunnlag av hennes omtaler.
9. Hvis jeg blir av Gayle Forman
Denne boken hørte jeg om først da Cappelen hadde den med på sin bokbloggturne (tror det var en av de første turneene). Jeg var ikke med selv, men la merke til boken og plukket den opp litt senere.
10. Tomorrow when the war began av John Marsden
Denne har jeg lest om på flere blogger tidligere. Jeg skriver første bok og ikke hele serien fordi jeg enda ikke har lest den ferdig. Men det skal jeg:-)

5 kommentarer:

 1. Fin liste! Det er maaange bøker jeg har lest pga andre bloggere, regner med at dette blir temaet mitt en eller annen tirsdag også. :)

  SvarSlett
 2. Mange av de beste bøkene jeg har lest har jeg plukket opp pga. anbefalinger fra andre bloggere :) Veldig hyggelig at jeg har fått sneket inn et par bidrag på din liste.

  Boken har forresten funnet trygt frem til min postkasse. Tusen takk :)

  SvarSlett
 3. Det er veldig gøy å lese disse innleggene! Takk for link forresten ;)

  SvarSlett
 4. Så gøy å se at flere har Alltid Alice som favoritt! Jeg har store forventninger til Genovas andre roman, Left Neglected, men ifølge Beate blogger om bøker (som jeg fikk boken av) er den skuffende. Men jeg håper i det lengste:-)

  SvarSlett
 5. Line: Er spent på å høre hva du synes:-) Har fått med meg Beate sin negative omtale.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)