tirsdag 25. oktober 2011

Topp ti på tirsdag

The Broke and the Bookish lager hver tirsdag en topp ti-liste med ulike boktemaer. Jeg er veldig glad i lister og prøver å gjøre det samme. Forrige uke hadde de topp ti bokomslag som jeg skal prøve meg på denne uken. Jeg kjøper ikke eller leser bøker først og fremst på grunn av bokomslaget, men det er likevel noen bøker der det har vært en medvirkende årsak.

1. The Space Between Trees av Katie Williams:
Denne har jeg faktisk ikke lest ennå, men kjøpte den mye på grunn av omslaget som er mye finere i virkeligheten:-)

2. La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist:
Dette coveret er nydelig og ekkelt akkurat som boken. Desverre er det en av de bøkene som har fått nytt omslag da den ble filmatisert. Nå er heldigvis ikke det nye coveret så ille, synes det er kjedelig når Tom Cruise eller lignende plutselig er på forsiden av en god bok.3. Wings av Aprilynne Pike:
Dette coveret er rosa og glinsende og oppfordrer kanskje ikke akkurat gutter til å lese den. Den er ikke så klissete som den kan se ut som, men absolutt like søt.


4. Heaven av Christoph Marzi:
Denne har jeg enda ikke skaffet meg, men jeg bare må ha den på grunn av dette utrolig fine omslaget. Jeg håper det er like fint i virkeligheten for jeg har faktisk ikke sett det.
5. Mørkt liv av Kat Falls:

 Denne rykket opp på leselisten da jeg så den foran meg på biblioteket. Jeg synes coveret er så fint at jeg tar meg selv i å sitte å se på det istedenfor å lese;-) Jeg holder på med den nå og synes foreløpig den lever opp til forventningene.

6. Blodrød vei av Moira Young:
Denne har jeg heller ikke lest, men er veldig fascinert av coveret. Jeg holdt på å kjøpe den her om dagen, men så hadde den et annet cover, så jeg lot det være.

7. Himmelen begynner her av Jandy Nelson:
Denne har jeg også skaffet meg mye på grunn av coveret. Hvis jeg bare leser hva den handler om så skiller den seg ikke så mye fra mange andre ungdomsbøker, men dette omslaget gjør meg veldig nysgjerrig. Gleder meg til å lese den.8. Dead Until Dark av Charlaine Harris:
Jeg liker godt disse omslaget på bøkene om Sookie Stackhouse. Spesielt denne første boken hadde jeg i innbundet utgave med glitter på forsiden:-) Jeg synes det var med på å skape en spesiell stemning i boken.
9. Twilight av Stephenie Meyer:
Jeg liker veldig godt omslagene på Twilight-bøkene. Egentlig liker jeg best det på New Moon, jeg likte ikke den boken noe særlig og det var jo dette på den første boken som fikk meg til å lese dem. Mange av disse Paranormal Romance-bøkene har veldig like og kjedelige omslag, som en svevende dame i et silkeklede eller en ballkjole.


10. Catching Fire av Suzanne Collins:
Jeg liker alle omslagene på The Hunger Games-bøkene, men dette aller best. Da jeg skulle ha bok nummer to hadde de bare pocketutgaven i butikken med et helt annet omslag, så denne utgaven i hardback måtte jeg jo kjøpe meg i tillegg senere.

3 kommentarer:

  1. Omslaget til Heaven er finere i virkeligheten. Jeg har også sans for omslagene til Twilight.

    SvarSlett
  2. Heaven ser kjempefin ut. Er nysgjerrig på den på grunn av omslaget. Ellers synes jeg Twilight-omslagene er smakfulle, men de kommer aldri verden til å klare å friste meg til å lese bøkene, hehe. Mørkt liv har jeg stående på engelsk i hylla (Dark life), og skal lese ved en passende anledning. Det samme gjelder Blood red road, men der har jeg det britiske omslaget. :)

    SvarSlett
  3. Julie: Ja det var nok det britiske omslaget som var på den jeg holdt på å kjøpe av Bloodred Road:-)Ellers så er det jo ikke alltid et fint omslag er nok til å friste leseren selvfølgelig:-)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)