tirsdag 4. oktober 2011

Topp ti på tirsdag

Hver tirsdag har The Broke and the Bookish Top Ten Tuesday og glad i lister som jeg er vil jeg ihvertfall noen tirsdager også lage liste. Jeg var ikke med sist gang, så jeg tar forrige ukes liste i dag (Denne ukens liste var veldig interessant, men jeg tror jeg trenger mer tid hvis jeg skal lage en egen). Her kommer topp ti bøker jeg gjerne vil lese på nytt igjen:

1. Jellicoe Road av Melina Marchetta
Denne bør leses på nytt og nå som trykt bok. Jeg skrev nylig i en omtale av denne at det at jeg hørte denne på lydbok ødela litt for opplevelsen av flere grunner. En bok som uansett kan leses flere ganger.
2. Hundreårstriologien til Gunnar Staalesen
Utrolig spennende og underholdende spesielt for oss som oppholder oss i Bergen. Det er over ti år siden jeg leste disse og har lyst til å lese dem igjen.
3. The Hunger Games av Suzanne Collins
En av mine favorittserier som jeg gjerne skulle lest igjen sammenhengende.
4. Harry Potter av J.K.K Rowling
Samme som med The Hunger Games. Harry Potter er nok en enda større favoritt og er mer kompleks så den burde absolutt leses på nytt og på nytt. Jeg har hørt mye bra om Stephen Fry sin opplesing på lydbokversjonen så vurdere sterkt å lytte til den snart.
5. Hundre års ensomhet av Gabriel Garcia Marquez
Denne leste jeg da jeg tok spansk grunnfag og jeg husker jeg brukte lang tid og leste alt mulig annet innimellom. Da jeg var ferdig med boken forstod jeg hvor bra jeg synes den var, så jeg kunne tenke meg å lese den på nytt for å litt mer flyt i opplevelsen og da vil den heller ikke være preget av pliktlesing.
6. Per Pusling av Astrid Lindgren
Dette er en stor favoritt fra barndommen som jeg gleder meg til å lese på nytt for min datter. Jeg kunne ført opp flere av Astrid Lindgren-bøker her som Mio min Mio og Brødrene Løvehjerte.
7. Matilda av Roald Dahl
En annen favoritt fra barndommen som garantert skal leses igjen minst en gang.
8. To Kill a Mockingbird av Harper Lee
Denne har jeg litt lyst til å lese igjen fordi jeg ikke helt forstår hva som gjør den så fantastisk. Jeg har lest andre bøker der jeg har følt det samme som jeg aldri kommer til å lese på nytt, men akkurat med denne ønsker jeg å forstå:-)
9. Veien av Cormac McCarthy
Dette er en bok som av noen har blitt omtalt som en perfekt roman. Jeg likte den, men ble ikke "blåst av banen". Det er en stillferdig bok som har mange lag og underliggende meninger og dermed både kan og sikkert bør leses på nytt for å få fullt utbytte av den (ihvertfall for meg som kanskje er litt treig i oppfattelsen:-)).
10. Darlah av Johan Harstad
En veldig spennende, uhyggelig og god ungdomsbok som ikke må bli glemt.

Jeg leser sjelden bøker på nytt igjen, men kanskje kanskje vil noen av disse likevel bli lest på nytt en gang. Jeg ser at det ikke nødvendigvis er mine favorittbøker som er med på denne listen, men bøker jeg føler har mer å gi eller de mest underholdende og gøye bøkene der du ønsker å få den gode opplevelsen på nytt.

3 kommentarer:

 1. Jeg har ikke lest noe av Johan Harstad tidligere, men har hørt veldig mye bra om ham. Er Darlah en bok med litt grøss?

  SvarSlett
 2. Ja, det er absolutt grøss i Darlah. Jeg har enda ikke lest flere bøker av Harstad, men denne har definitivt gitt meg lysten til det.

  SvarSlett
 3. Her har du fleire av mine skal-lese-bøker. Eg har nyleg kjøpt første boka i The Hunger Games-serien, men eg har ikkje lese ho ennå. Eg er litt spent på denne serien.

  Veien er ei svært god bok. Eg las ho på engelsk for eit par år sidan, og blei veldig gripen av det utruleg vakre språket. Det er så knapt og fortetta, samtidig som det er svært poetisk. Eg blei "blåst av banen".

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)