onsdag 3. oktober 2012

Noe å glede seg til i oktober

Oktober har kommet og høsten er her på ordentlig. Bokutgivelsene strømmer over oss, TV-sesongen er i gang for fullt, og hva er vel bedre en mørk og regnfull høstettermiddag/kveld enn å lese en bok, se TV-serier eller en god film? Ikke mye spør du meg. Her er altså det jeg har merket meg av utgivelser og hendelser i oktober og det bærer preg av type bøker, TV og filmer jeg liker. Les også Bokelskerinnen sin mer fyldige liste over bokutgivelser her.

Film og TV (se hvilke flere filmer som kommer på kino i oktober her):
5. Hypnotisøren, krimthriller basert på boken til Lars Kepler
8. Forbrytelsen sesong 3 starter på NRK kl.22.00. Sjelden har TV vært så skummelt, fengelsde og oppslukende som de to første sesongene. 
Samme dag begynner sesong 2 av Homeland på TV2, som var en av fjorårets favoritter for min del. Jeg er glad vi har opptaksmuligheter på dekoderen:-)
26. De andre, en dokumentar av Margareth Olin om norsk asylpolitikk og midlertidige oppholdstillatelser for barn.
Beasts of the Southern Wild. Dette ser ut som en nydelig og trist drama/eventyrfilm.
Norske utgivelser:
1. Vindens navn av Patrick Rothfuss, første bok på norsk. Rothfuss regnes vel som en av tungvekterne innen fantasysjangeren og har et språk som hever ham godt over ren underholdningslitteratur.
15. Nattens skygge av Deborah Harkness, oppfølger til Alle sjelers natt. En serie jeg nylig ble oppmerksom på, og har hørt at den er både magisk spennende og har en dose romantikk.
Eselører, Font forlag gir ut en bok med ulike bokelskeres bokanbefalinger, faktaopplysninger og kuriosa rundt bøker. 10% av salget går til Redd barna.
Vindens navnNattens skygge

Engelske bøker (her kan du se Goodreads sin liste over de mest etterlengtede YA-bøkene):
1. Skinny av Donna Cooner, YA-bok av debutant om spiseforstyrrelser som har blitt spesielt trukket frem bl.a på Book Expo
Stealing Parker av Miranda Kenneally. Ny bok av forfatteren bak Catching Jordan som har en litt annerledes hovedperson og plot enn vanligvis i romantiske morsomme ungdomsbøker.
9. Valkyre Rising av Ingrid Paulson: YA-bok med handling fra Norge, landet der ingenting skjer, helt til all salgs mytiske skapninger dukker opp.
16. Crewel av Gennifer Albin, ny dystopisk fantasy-serie som har fått ekstra mye oppmerksomhet.
23. Finale, den fjerde og siste boken i Hush hush serien til Becca Fitzpatrick. Nå må jeg snart lese Silence som jeg har spart fra i fjor:-)

Crewel (Crewel World, #1)Valkyrie RisingFinale (Hush, Hush, #4)SkinnyStealing Parker

En bok jeg hadde ført opp i oktober, men som jeg ser kom i september er Variantene av Robison Wells på norsk. Dette er første bok i en dystopisk serie om ungdom overlatt til seg sel innestengt og overvåket på en skole. Jeg skal lese denne senere i år i forbindelse med bokbloggturneen og håper den er så spennende og mørk som den høres ut.
"Variantene" av Robinson Wells

7 kommentarer:

 1. Hei - her var det mye fint! Takk for tipsene.

  SvarSlett
 2. Det strømmer slik på med spennende nye bøker, tv-serier og filmer at jeg rett og slett får et prioriteringsproblem! Kanskje jeg skal sette familien på vent en måned eller to, så kommer jeg kanskje ajour? Neppe... ;o) Takk for mange gode tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, skulle heller hatt litt lesepermisjon fra jobben:-)

   Slett
 3. Det er en av tingene som jeg liker med høsten; mye å glede seg til! Å sitte i sofakroken med en god bok, eller en tv-serie mens regnet siler ned utenfor og vinden hyler rundt hushjørnene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er gjerne den viktigste tiden på året å ha noe å glede seg til, nettopp på grunn av regn, ving og ikke minst mørke.

   Slett
 4. Som Melusine elsker jeg innekosen med høst:) Kjempefint innlegg:) Mye bra her både av bøker og Tv - serier!
  Ha en koselig kveld!:)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)