torsdag 11. oktober 2012

Boktema hos Anette: ukens bokkjøp.


 
Hver uke velger Anette ut et tema som hun oppfordrer oss andre bloggere til å  blogge om sammen med henne. Denne uken er det ukens bokkjøp som står i fokus. På fredag skrev jeg om mine siste bokkjøp i Fremtidige favoritter, men jaggu har jeg ikke kjøpt enda flere bøker siden den gang:-) Her er de siste tilskuddene på bokstammen.

Siri Østli - Det søte liv: norsk chiclit har jeg ikke lest før og da denne lå på tilbudsbordet på Norli her om dagen klarte jeg ikke gå forbi. En er fødselsdeprimert, en rømmer fra sitt eget bryllup og en drømmer om å bli et mote-ikon. Tre barndomsvenninner skal møtes igjen. Det høres kanskje ikke så originalt ut, men detventer jeg heller ikke. Denne sparer jeg til jeg trenger noe lett og lystig og håper at det fenger.

Jane Austen - Northanger Abbey: denne har jeg kjøpt fordi jeg planlegger å være med på den i Lines lesesirkel til neste år Alle Austen sine bøker er med på 1001-listen og jeg har ennå ikke lest en eneste. Kanksje på tide...
 
Margaret Atwood - The Handmaid's Tale: denne bestilte jeg før jeg så at den var kandidat til neste oktobers bok i nevnte lesesirkel hos Line. Jeg har stemt på den og så får jeg se om jeg venter så lenge til jeg leser den (det ville ikke vært første gang jeg ventet så lenge). Dette er en dyster fremtidsfortelling om et samfunn preget av katastrofer, syksommer og umyndiggjøring av kvinner. Jeg som har blitt så fan av dystopier bør kanskje snart lese noen av klassikerene. Jeg tror også jeg har Den blinde morderen av samme forfatter liggende i en kasse i boden.

Joseph Heller - Catch-22: en bok jeg har fått med meg at Ingalill har anbefalt sterkt, og både Solgunn og Rose-Marie har lest og anbefalt den den siste uken, det er også en 1001-bok.En antikrigsbok med mye svart humor for å oppsummere så kort som mulig.

Kristopher Kelly - I Held My Breath As Long As I Could: 23 grøsserhistorier anbefalt for tilhengere av Stephen King, Clive Barker og Shirley Jackson. Jeg har kun lest King og ikke en av hans grøsserhistorier og jeg kommer ikke på nå hvor jeg hørte om denne boken, men grøssere passer jo til årstiden:-) 

14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk, skulle bare hatt litt mer tid!

   Slett
 2. En herlig bokstabel som godt kunne vært i min egen handlepose :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en god blanding av klassikere og en dæsj chiclit er ikke å forakte;-)

   Slett
 3. Ikke lest noen av disse. Men du nevner Jane Austen sine bøker... Jeg leste nylig stolthet og fordom og overtalelsen. Likte dem kjempe godt

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir spennende med min første Austen-opplevelse:-)

   Slett
 4. Jeg sier ja,takk til denne stabelen her. Har nettopp fått min første Jane Austen bok (Stolthet og fordom)og er rimelig stolt og gleder meg til å starte på den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, du får den ikke! Det blir spennende med Austen for første gang på oss da:-)

   Slett
 5. Ikke verst å ha kjøpt enda flere siden siste blogginnlegg om temaet ;)
  Både "Northanger Abbey" og den av Margaret Atwood er bøker jeg kunne tenke meg, men også Catch-22 har jeg lest positive omtaler om. Gode kjøp du har gjort!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nei jeg har kjøpt litt bøker i det siste. Jeg har egentlig hatt nok med de jeg allerede har, de jeg får fra forlag og ikke minst siden jeg jobber på bibliotek, men fikk plutselig ånden over meg igjen-)

   Slett
 6. Jeg gleder meg til å høre hva du synes om The Handmaid's Tale, den er en av mine favorittromaner. Ellers så skal jeg hente Catch - 22 på posten i morgen; svært inspirert av Rose - Marie og Solgunn ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, nå ble jeg enda mer nysgjerrig:-)

   Slett
 7. Her var det mye gode bøker ser det ut til!Kunne tenkt meg å lese de alle selv:) Jane Austen har jeg bare lest en bok av og elsket (Fornuft og følelse). Er så glad denne boken er på leselisten til Lines samlesning:) Gleder meg allerede! Har også fått øynene opp for dystopier "The Handmaid's Tale" hørtes veldig spennende ut. Har notert ned så blekket spruter her:) Ha en fin kveld!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)