tirsdag 23. oktober 2012

Topp ti på tirsdag: bøker som gir Halloween-stemning

The Broke and the Bookish lager hver tirsdag en topp ti-liste med ulike boktemaer. Denne uken handler det om bøker som gir Halloween-stemning og det passet så godt siden jeg er inne på det sporet for tiden. Her mine topp 10 med lenker til mine egne omtaler eller Goodreads sine:

1. La den rette komme inn av John Avjide Lindqvist: en skummel og fin blanding av krim, oppvekstroman og vampyrer.

2. Darlah av Johan Harstad: en særdeles stemningsfull grøsser fra månen.

3. And Then There Were None av Agatha Christie: en genial bok om 10 mennesker samlet på en øde øy der de dør en etter en.

4. The Walking Dead av Robert Kirkman: tegneserien bak TV-serien ved samme navn. En dystopisk fortelling om en verden der zombier overtar og en liten gruppe mennesker prøver sitt beste på å overleve og å holde motet oppe. Første bind har nå kommet på norsk.

5. Fallen engel av Becca Fitzpatrick: første bok i en mørk og fengende Paranormal Romance-serie om Nora og den falne engelen Patch. Noe av det jeg likte ved denne serien er at hver bok har et avsluttende mysterie.

6. Olive tok en øks av Minette Walters: jeg kunne tatt flere av Walters sine bøker med, men det er definitivt en av mine krimfavoritter. Hun skriver urovekkende godt om forstyrrede mennesker og ondskap.

7. Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen: en nervepirrende bok om kampen mot klokken for å redde en kidnappet kvinne fanget i et bur i en kjeller.

8. Mus av Gordon Reece: en psykologisk thriller om en mor og datter som etter harde prøvelser ikke orker mer og går over noen grenser.

9. Fuglemannen av Mo Hayder: makabert og ekkelt, men jeg faller for det. Stemningen hun skaper gir meg frysninger.

10. Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren: om ikke jeg var overbegeistret som en del andre så har denne likevel en god historie. Den er ikke minst er både mørk og stemningsfull om en gjeng ungdommer som alle oppdager at de har noen helt spesielle evner. Vandring i mørke gater og tomme ganger, besøk i skumle hus og møter i skogen passer spesielt godt inn for denne listens tema.

And Then There Were NoneThe Walking Dead, Vol. 1: Days Gone Bye
Jeg fant ut at jeg egentlig ikke har lest så mange grøssere og det vil jeg gjerne ha noen tips om. I min nyopprettede lesesirkel skal nemlig dette være tema for neste rundes bok og jeg kunne tenke meg å utforske denne sjangeren videre. Har dere noen tips? Jeg har Stephen King som et eget lesemål i år så her bør det være noe å hente. Jeg var glad i å lese skumle historier i bøker og Iskalde grøss da jeg var liten, så er litt overrasket over at jeg ikke hadde lest mer. Det ser ut som at krim tok over, men nå vil jeg altså ha grøss!

8 kommentarer:

 1. Samboeren min er fullstendig hektet på The Walking Dead og har vel lest alt som er kommet av tegneserien. Jeg digger serien, men har ikke lest tegneserien enda.

  Av grøss tror jeg det finnes mye bra. En av mine favorittbøker er Frankenstein, men jeg vet ikke om jeg ser på den som en ren grøsser. The Haunting of Hill House var god. The Shining likte jeg også (mye bedre enn filmen - ble overrasket over hvor dårlig den var i forhold). The Woman in Black likte jeg ikke så godt og The Turn of the Screw kom jeg meg ikke gjennom til tross for at den er en liten flis. Tror det hadde mer med timing å gjøre enn med boken. Klarte ikke å konsentrere meg skikkelig om den når jeg leste begynnelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. The Haunting of Hill House har jeg notert meg tidligere, men Frankenstein har jeg ikke tenkt på. The Shining står hjemme i bokhyllen (vant den hos deg faktisk) og må leses snart, men tror flere i lesesirkelen har lest den. Carrie har jeg også stående:-)

   Slett
 2. Her var det mange gode tips, og jeg er helt enig med labben i at the Shining var bra og the Haunting of Hill House. Carrie er også bra. De to forannevnte er blant Kings beste, synes jeg. Har også veldig sans for Bag of Bones av ham, en klassisk spøkelseshistorie.

  Ellers kan jeg anbefale å sjekke ut James Herbert. Er akkurat ferdig med Haunted, som handler om en paranormal etterforsker. Richard Laymon er også en forfatter som jeg tror er verdt å sjekke ut.

  Dauinger av Arne Berggren, ungdomsbok, var også bra og jeg anbefaler Nekronauten av Lajla Rolstad på det sterkeste (norsk Steampunk).

  SvarSlett
  Svar
  1. Nekronauten høres spennende ut. Jeg tror ikke jeg har lest noe steampunk, og er ikke sikker på om jeg vet hva det er engang, så kanskje dette må bli den første:-)Takk for flere spennende tips.

   Slett
 3. Cecilie O Johansen24. oktober 2012 kl. 07:01

  Hei

  Jeg har lest MYE Stephen King :) Skal du lese ei god bok av denne forfatteren, bør du velge Gerald`s game. (Vet ikke hva den heter på norsk, dessverre) Leste den for over 10 år siden tror jeg, og får fremdeles grøssninger av tanken på plottet i denne boka, hehe. Den er ikke like overnaturlig som enkelte av de andre bøkene til King, her er det mer indre spenning som gir skikkelige grøss.

  God lesning!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gerald's_Game

  Mvh Kingfan

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende, den må jeg skaffe meg. Det var ganske få av Stephen Kings bøker som er å få tak i på norsk fant jeg ut i dag. Det er en del som er oversatt, men tydeligvis ikke lenger i salg. Carrie fant jeg i sommer på bruktsalg. Heldigvis leser jeg på engelsk. Takk for tips!

   Slett
 4. Spennende liste! Jeg vil også anbefale The Haunting of Hill House, men også I Have Allways Lived in the Castle. Begge av Shirley Jackson. Og Nekronauten er veldig god også.

  Du har forresten fått en utmerkelse av meg i dag: http://siljeblomst.wordpress.com/2012/10/27/hurra-awarder-og-boklykke-pa-loppis/

  God helg, Silje!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig med utmerkelse:-) Jeg skal ønske med Shirley Jackson til bursdag og jul for er veldig nysgjerrig. Kanskje Nekronauten også.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)