tirsdag 12. juni 2012

Til inspirasjon og oppmuntring


Tidligere i vår skrev jeg et innlegg om bøker og merkelapper. Det handlet om bøker for unge som ikke er barn og ikke voksne og hvordan de skulle nå frem til målgruppen når de ofte er kategorisert i barneavdelingen. Etter at Mari lenket til dette innlegget i sin spalte Nota bene fikk jeg en kommentar som jeg vil dele med dere andre bloggere. Jeg håper den er til inspirasjon for alle!
Maiken09:14 8. juni 2012Utrolig flott innlegg! Dette fikk jeg merke veldig godt for 4-5 år siden da jeg var rundt 16 år. Jeg hadde aldri hørt om bokblogger, og jeg hadde ingen andre metoder for å skille ut hvilke bøker som passet min aldersgruppe. Når jeg sto i en bokhandel eller på biblioteket følte jeg meg rett og slett utilpass. Gjentatte ganger kom jeg hjem med bøker som hadde passet bedre for en tolvåring. Til slutt gav jeg opp, og sluttet å lese. Jeg som hadde vært avhengig av å lese siden jeg var seks år.
Jeg leste så klart et par bøker for voksne, men akkurat som du sa, det er ikke like lett å leve seg inn i følelser, perspektiver og livssituasjoner som blir så fjent fra din egen. Jeg leste altså kanskje 10-15 bøker i året på den tiden, og jeg elsket ingen av dem. Først for et halvt år siden oppdaget jeg tilfeldigvis bokblogger, og først da begynte jeg å lese for fullt igjen. Det er fortsatt ikke lett å finne bøkene, men jeg vet i alle fall hva jeg skal lete etter. Hadde jeg ikke oppdaget bokblogger hadde jeg sannsynligvis mistet interessen for lesing totalt.
Så tusen takk til deg og alle de andre fantastiske bokbloggene der ute! Dere gjør en fantastisk jobb med å spre leseglede og tips til oss som føler oss litt bortkommet i bøkenes store verden. Jeg setter veldig stor pris på dere.

6 kommentarer:

 1. Så godt å få ilbakemelding på at det man gjør er viktig! Klapp på skuldra- og en trøstepremie fra basaren på søndag; ta en kikk!

  SvarSlett
 2. Ojj.. det må være den søteste og fineste kommentaren jeg har lest ever :)

  Bra du fikk leselyst igjen Maiken :)
  Håper det er andre unge der ute som ikke gir opp og finner en blogg som passer dem :)

  Har selv overveid og sette opp reklame på de lokale bibliotekene her jeg bor, da de fungerer som skolebibliotek og har kjempe bra utvalg i ungdomsbøker. Men har oppdaget at de som jobber der ikke virker til og være satt inn i saken.
  Så om det er noen som ser forvirra ut når jeg er der gir jeg altid et tips eller to med på veien, før jeg går ut av døra med bøkene mine :P
  Og tenker at andre kunne kanskje gjort det samme.
  Be om lov på biblioteket og sett opp en liten plakat reklame eller no med link. eller visitkort. :)
  Tror det kunne hjelpt mange også :)

  SvarSlett
 3. Flott tilbakemelding, setter pris på den:) Ha en herlig dag!:)

  SvarSlett
 4. For en flott, nei, rett og slett nydelig kommentar! Jeg ser akkurat det hun prater om her på biblioteket. Ungdomsbøkene våre er plassert på barneavdelingen, og selv om de er merket er det ikke lett for en låner å plukke dem ut. Det viser at vi (jeg) må være enda flinkere med å hjelpe ungdomslånerne våre slik at de får med seg bøker de kan like å lese.

  SvarSlett
 5. Ja, ikke sant den var fin:-) Vi som er bibliotekarer har et spesielt ansvar her! Det er et veldig stort spenn i ungdomsboksjangeren. Barnebøkene er delt inn i alder, men ungdom er ungdom plassert blant barnebøkene virker det som.

  SvarSlett
 6. Kjempefin kommentar fra Maiken! Sånt er kjekt å lese. Kanskje vi burde ha ei hylle for "unge voksne" på biblioteket? På mitt bibliotek har vi ei ungdomsavdeling, men bøkene der passer nok best for ungdomsskolen - de fleste. Problemet er å bestemme grensene for hvilke voksenbøker en skal ta med...jeg tenker meg at for eksempel David Nicholls' bøker og Sophie Kinsella kan passe for den gruppa.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)