onsdag 6. juni 2012

Giftige hjerter

En av bøkene jeg leste i mai var Giftige hjerter av S.B.Hayes, en ungdomsbok jeg fikk tilbud om fra forlaget og ønsket å få tilsendt. Jeg har hatt litt problemer med å komme meg videre i de bøkene jeg har holdt på med og bestemte meg for å ta en pause å lese noe litt lett og sommeraktig. Dette var en av de jeg plukket opp.Jeg har i det siste hatt lite lyst til å anmelde bøker på bloggen, men nå når siste oppgave før sommeren er levert skal jeg se å skjerpe meg:-)
Et tilfeldig blikk ut av et bussvindu forandrer livet for Katy Rivers. En mystisk jente med lysende grønne øyne stirrer tilbake, og fra nå hjemsøker hun Katy. Det virker som om jenta vet alt hun gjør, til og med hva hun tenker. Hva er den merkelig forbindelsen mellom dem? Og hva er kraften til smaragdhalsbåndet som hun gir til Katy? Katy støter etter hvert fra seg alle hun er glad i, selv sin egen mor. Bare bestevennen Luke gir ikke opp, og sammen må de finne en måte å overvinne denne jenta på, som er fast bestemt på at hun skal være sammen med Katy - selv inn i døden. (Omtale fra forlaget)
Hmm, hva skal jeg si om denne boken? Jeg begynner med det negative. Den har i grunn et spennende og godt plot og utgangspunkt, men det mangler en del i utførelsen. Historien, språket og karakterene er hakket for enkle og overfladiske. Jeg blir delvis dradd inn i historien, men for det meste sitter jeg trygt på utsiden. Ingen av karakterene gjør noe særlig inntrykk bortsett fra tildels Genievieve, den mystiske jenten. Miljøskildringene skuffer også i forhold til dette fantastiske britiske landskapet med presteboliger og gamle kirkegårder som du bare aner konturene av. Hovedpersonen Katy har alltid følt seg utenfor selv blant sine venner og har et problematisk forhold til sin mor som sliter med depresjon. Jeg synes ikke hennes følelser er særlig godt skildret eller vektlagt for å la oss lesere bli bedre kjent med Katy og forstå hennes reaksjoner og væremåte i løpet av boken. Det er i det helle tatt for lite mørke i historien for min smak. Det er også, spesielt i slutten av historien, sånn at leseren forstår sammenhenger før hovedpersonen gjør det og det ødelegger litt for slutten.

Så var det det positive. Det er tross alt en spennende bok som jeg bare måtte lese ferdig, og den er fort unnagjort. Jeg synes også som sagt at plotet er godt og du lurer hele tiden på om dette skal ha en realistisk eller overnaturlig løsning. Jeg har sett flere sammenligne boken med Forførende ondskap og jeg er ganske sikker på at hvis du likte den, så liker du også denne. Jeg synes begge to var underholdende til over middels og koste meg i sommervarmen med denne, la bare det være sagt!:-) Det er visst debutboken til forfatteren og foreløpig den eneste boken hun har gitt ut.


"Giftige hjerter"Tittel: Giftige hjerter
Forfatter: S.B.Hayes
Forlag: Aschehoug
År: 2012
Sidetall: 383 
Kilde: fra forlaget


4 kommentarer:

 1. Høres interessang ut. Aldri lest den:)

  SvarSlett
 2. Fin omtale av boken:) Har den liggende, men har ikke kastet meg over den enda:)Kanskje det blir en bok jeg må lese nå på sommeren:) Historien til boken høres jo flott ut, men synd å høre den ikke når helt opp. Nydelig forside og flott tittel har den ihvertfall:) Ha en strålende dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er bok som passer til late sommerdager:-)

   Slett
 3. En fin omtale! Jeg er på jobb og måtte sjekke om vi har den. Det hadde vi, og den er herved bestilt :-) Takk for flott tips!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)