torsdag 29. mars 2012

Boktema hos Anette - min påskelektyreHver uke har velger Anette ut et tema som hun oppfordrer oss andre bloggere til å  blogge om sammen med henne.  Denne gangen er det påskelektyre som står i fokus og hvilke bøker vi har planer om å lese. Jeg har nylig begynt på to bøker på hhv 38 timer (lydbok) og 1035 sider (på Ipad) som nok kommer til å ta sin tid. Jeg regner med at jeg kommer til å ta en pause i disse i løpet av påsken for å få med meg ihvertfall en krim og de som foreløpig står øverst på listen er Gillian Flynn sin Åpne sår og Herman Koch sin Middagen . Jeg har hørt mye bra om Gillian Flynn sin forrige bok Mørke rom, så har store forhåpninger til denne. Her er omtalen fra forlaget:
Camille har bosatt seg i Chicago, etter et opphold på en psykiatrisk klinikk. Her arbeider hun som journalist i en annenrangs avis, mens hun forsøker å legge barndommen i Wind Gap bak seg. Men da to unge jenter blir funnet drept i hennes hjemby, blir hun sendt tilbake for å dekke tragedien. Camille setter motvillig kursen hjemover, til familiens herskapsvilla hvor hun gjenforenes med sin mor og den 13 år gamle halvsøsteren Amma. Samtidig som Camille avdekker nye spor i jakten på en sannsynlig dobbeltmorder, begynner hun i skremmende stor grad å identifisere seg med ofrene. Camille jages av egne demoner fra en vanskelig barndom, og snart viser det seg at hun må gjenåpne gamle sår for å komme videre, og ikke minst for å overleve.
Åpne sår


Om Middagen:
 To par sitter rundt et bord på en dyr restaurant. Paul og Claire, og Serge og Babette. Paul er nervøs fordi han har oppdaget at tenåringssønnen skjuler en grusom hemmelighet, og han er usikker på om han skal fortelle de andre tre det han vet. Det viser seg at flere rundt bordet har hemmeligheter, og innen middagen er slutt har den ene episoden etter den andre blitt rullet opp.
Middagen

I dag skal jeg endelig se The Hunger Games på kino. Gleder meg veldig! Skal gå med min bror og søster som begge har blitt overtalt til å lese boken av meg. I morgen skal jeg lese alle dere bloggeres innlegg om filmen:-)

22 kommentarer:

 1. Åpne sår høres spennende ut. Aldri hørt om den:)

  SvarSlett
 2. Har aldri hørt om åpne så før så den ble notert ned, den høres veldig spennende ut og jeg likte coveret godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. God påske forresten og kos deg med lesingen:-)

   Slett
  2. God påske til deg og.

   Slett
 3. Jeg hadde ikke hørt om disse bøkene, men Åpne sår hørtes virkelig spennende ut!
  Ha en riktig fin påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lagt merke til den forrige boken hennes flere steder og tenkt at den så ut som noe for meg. Ingenting er så mørkt som kvinnelige krimforfatteres bøker:-)

   Slett
 4. "Åpne sår" leste jeg på engelsk i fjor og den var veldig bra. Skikkelig mørk krim. Du bør også lese "Mørke rom". Den har et mye bedre plot, og er like mørk. Gled deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det kanskje bra å begynne med den som er minst god og så bevege seg oppover:-)

   Slett
 5. Høyrest ekstremt spennande ut. =)

  SvarSlett
 6. Denne boken hørtes spennende ut!

  Kos deg med kinotur i kveld. :)

  SvarSlett
 7. Ikke hørt om noen av disse, så takk for tips. Åpne sår, så jo skikkelig uhyggelig ut, spennende:) Ha en fin torsdag!:)

  SvarSlett
 8. Jeg har veldig lyst til å lese både bøkene til Gillian Flynn og Middagen (som jeg tilfeldigvis avbestilte i bokklubben da den kom...). Det blir spennende å høre hvordan du likte dem.

  God torsdagskveld til deg :-)

  SvarSlett
 9. God helg og påske til alle dere også. Jeg hadde forresten en veldig bra torsdagskveld med The Hunger Games på kino.

  SvarSlett
 10. Flott innlegg med spennende boktips! God påske, hilsen Anette :)

  SvarSlett
 11. Åpne sår høres ut som en spennende bok!
  Min datter har sett Dødslekene på kino, men hun syntes boken var bedre. Det er jo ofte sånn, så jeg har lyst til å få med meg den boken en gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du bør lese boken. Jeg likte godt filmen, men boken er klart bedre.

   Slett
 12. Jeg har ikke lest noen av bøkene selv, men Middagen har jeg sett i bloggsfæren :) 38 timers lydbok? Nå ble jeg nysgjerrig på hva du lytter til, Silje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg lytter til David Copperfield. Jeg trodde først at det stod 14 timer, men det stod faktisk 1 døgn og 14 timer:-)

   Slett
  2. He he.. ja det var nok kanskje litt av en overraskelse da vil jeg tro. Da håper jeg virkelig at du og David kommer overens, er historien god er det jo bare herlig at det er mye av den, samt at oppleseren er flink.

   Slett
 13. Virker som bra påskelektyre du har valgt.=)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)