fredag 16. mars 2012

Fremtidige favoritter på fredag

Fremtidige favoritter er et ukentlig utfordring hos Bokelskerinnen hver fredag der hun og andre bloggere skriver litt om bøker fra ønskelisten, bøker som vi gleder oss til å lese, er nysgjerrig på osv. Jeg har en haug med bøker hjemme i bokhyllen som jeg gleder meg til å lese, men denne uken har jeg fått tilsendt en bok i premie av nettopp Bokelskerinnen som jeg ikke har hørt om før og som jeg ble nysgjerrig på.

Tilbake til Tall Oaks av Kathleen Grissom. Her omtalen fra forlaget:

Syv år gamle Lavinia blir foreldreløs under overfarten fra Irland til Amerika. Kapteinen tar henne med hjem til tobakksplantasjen han eier i Tall Oaks i Virginia, der hun skal bo og arbeide sammen med slavene. Lavinia blir tatt vare på av Belle, som er kapteinens uekte datter. Hun knytter sterke bånd til sin nye familie, selv om hun skiller seg ut fra de andre med sin hvite hud. En dag får Lavinia beskjed om å flytte inn i herskapshuset og bli en del av kapteinens familie. Men bak den fine fasaden er forholdene alt annet enn trivelige, herren i huset er fraværende og hans elskerinne avhengig av opium. Lavinia føler seg fanget mellom to verdener. Den dagen hennes lojalitet settes på prøve og hun tvinges til å velge side, kommer betente hemmeligheter og farlige sannheter frem i lyset – og liv blir satt i fare.
Tilbake til Tall Oaks (Nyhet rett i pocket) Kathleen Grissom

Ekstra spent er jeg fordi Bokelskerinnen har skrytt veldig av den og hun er også sitert på forsiden:-)


6 kommentarer:

 1. Å, historiar om slaveriet i USA fengar meg kjempemykje. TUSEN TAKK for eit godt tips!!

  SvarSlett
 2. Å, det høres ut som en veldig spennende bok. Gleder meg til å lese omtalen din :)

  SvarSlett
 3. Jeg er veldig spent på hva du synes om den. Jeg slukte den da jeg leste den på engelsk. Det norske omslaget er enda finere enn det engelske, synes jeg.

  SvarSlett
 4. Den høres veldig spennende ut og jeggleder meg til å høre hva du syntes om den. Coveret var kjempefint syntes jeg.

  SvarSlett
 5. Jeg ble også veldig nysgjerrig, må jeg innrømme. De amerikanske sørstatene har sin helt egen atmosfære (i alle fall i litteraturen) og jeg elsker bøker derfra - enten det er i gamle dager eller mer moderne tid. Gleder meg til innlegg om boken! Og forsiden var veldig flott.

  SvarSlett
 6. Dette hørtes ut som en bra bok:) Gleder meg å høre hva du mener om den:)Takk for tips:) Ha en riktig god helg!:)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)