tirsdag 27. mars 2012

Topp ti bøker jeg vil lese i vår/sommer

Det var plutselig over en uke siden jeg hadde blogget sist. Dette skyldes blant annet at jeg har vært på bibliotekmøte i Stavanger sammen med hundrevis av bibliotekarer. Ikke alt gjorde meg så mye klokere, men masse inspirasjon fikk jeg ihvertfall. Inspirert av Anita skal det i dag handle om den endeløse rekken av bøker som står der hjemme og skriker etter å bli lest og de jeg vet kommer i løpet av våren. Her er mine mine topp ti bøker jeg vil lese i løpet av våren og sommeren.


Divergent (Divergent, #1)

1. Divergent av Veronica Roth: denne dystopien står øverst blant dystopier jeg vil lese og har en oppfølger som kommer i mai. Min erfaring med serielesing tilsier at det er en fordel å lese neste bok i en serie så kjapt som mulig, ihvertfall i starten av en serie. Hvis ikke er sjansen stor for at de blir skubbet nedover på leselisten ettersom tiden går.
2. Dager i stillhetens historie av Merethe Lindstrøm: denne har jeg tenkt på å lese og etter tildelingen av Nordisk råds litteraturpris troner den nok øverst av alle de norske bøkene jeg har på leselisten min i år.
3. De gudløse av Naomi Wood: en enkeltstående dystopi fra et England som er kontrollert av kirken og alle de som ikke er troende blir forvist til en øy i Nordsjøen. Høres passe dyster og spennende ut og det taler til dens fordel at den ikke er del av en serie.

De gudløse

4. David Copperfield av Charles Dickens: denne har jeg skaffet meg på lydbok gjennom Ordflyt, men vegrer meg litt for å sette i gang. Det er en blanding av min klassikerangst og det at den er så utrolig lang. I og med at det er den eneste lydboken som ligger inne på telefonen nå håper jeg på å begynne så snart som mulig.
5. Deadlocked av Charlaine Harris: bok nummer 12(!) i serien om Sookie Stackhouse og jeg gleder meg veldig. Jeg har vært lei innimellom, men etter å ha oppdaget lydbøkene i serien har de fått en ny giv;-) Dette er helt perfekt å ha på øret på bussen eller på gåtur hjemover i det forhåpentligvis fantastiske været vi får i mai.
6. Crossed av Ally Condie: bok nummer to i Matched-serien kommer på norsk i mai og da er jeg nok klar. Blant de som har lest toeren har den fått litt blandede tilbakemeldinger, men jeg håper jo at jeg er en av de som liker den godt.
7. Song for Eirabu av Kristine Tofte: jeg har ikke lest den første boken i serien, og i juni kommer nummer to. Jeg håper derfor å få lest den første boken så jeg kan begynne på den andre innen kort tid. Siden jeg nå er godt i gang med Game of Thrones kan det være det blir nok tjukke fantasybøker på denne siden av sommeren, men de skal leses.
8. Ready Player One av Ernest Cline: denne har jeg tenkt på en stund og den frister stadig. Spennende sci-fi for fantasyelskere og 80-tallsentusiaster har jeg lest, og det er ikke å forakte:-)
9. Before I Fall av Lauren Oliver: denne har jeg også tenkt på lenge. Den kommer på norsk i mai tror jeg, men jeg har den allerede i bokhyllen på engelsk. Den skal være veldig fin, men har også hørt den begynner litt tregt og derfor vegrer jeg meg litt.
10. A Killing Frost av John Marsden: dette er tredje bok av syv i Tomorrow-serien, så det sier seg selv at jeg må lese videre snart. Bøkene handler om australsk ungdom i en fiktiv krig og er både spennende og gode. 
A Killing Frost (Tomorrow, #3)

I tillegg har jeg et par bøker jeg skal lese i Lines lesesirkel i sommer og en bok i Cappelens bloggturne i april. Påskekrimen er heller ikke med her for jeg tenkte å lage et eget innlegg om dem senere.

12 kommentarer:

 1. Kjempebra liste:) Kunne tenkt meg å lese Dager i stillhetens historie, De gudløse (hørtes spennende ut, takk for tips), Song for Eirabu (må også lese bok 1) og Before I Fall fordi jeg har hørt så mye fint om den:)Ha en fin tirsdag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Det er så mange bøker:-)

   Slett
 2. Fin liste. Har også noen av disse bøkene på lista mi over bøker jeg må lese til sommer :)
  Blandt annet
  Song for Eirabu, Before I Fall og Divergent. Alle står i bokhylla og venter :)

  Og ellers har jeg også Across the Universe også har jeg utrolig lyst på Crossed. Men den eier jeg desverre ikke :(
  Men kommer nok til og la meg inspirere litt av deg og lage en liste selv :D en dag..

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å se listen din! Across the universe har jeg ikke lest.

   Slett
 3. Veldig bra liste:-)) Jeg har ikke lest noen av disse men mange av de kunne godt tenkt meg å lest, blant annet: Before I fall,Song for Eirabu ( 1 & 2 ) og Dager i stillhetens historie. ha en fin kveld:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det og du og. Ja det er så mye man skulle lest. Godt det er noen ferier innimellom:-)

   Slett
 4. Gled deg til Divergent! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg. Det er en av de få seriene jeg skal tillate meg å begynne på i nærmeste fremtid.

   Slett
 5. Before I fall, Divergent, Crossed og Eirabu 2(for min del) er alle bøker jeg har lyst til å få lest i sommer. Kjempefin liste du har laget deg, Silje.

  Den første boken i John Marsdens series så jeg utstilt på det lokale biblioteket forleden. Ser spennende ut.

  SvarSlett
 6. Det ser ut som at du skal få en hyggelig vår/sommer i selskap med disse bøkene!
  Det var flere på listen din jeg også kunne tenkt meg å lest, men foreløpig er det bare Song for Eirabru jeg har hjemme (av dem).

  SvarSlett
 7. Gled deg masse til Divergent, den er knallbra :-) Jeg har også lyst til å lese Song for Eirabu.Har bestilt bok nummer to, men den første var utsolgt. Jeg satser på at jeg får tak i den i paperback.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)