torsdag 1. mars 2012

Oppsummering februar

Denne måneden har jeg lest 4 bøker som er en mindre enn i januar. Den ene boken ble på begynt i januar, men til gjengjeld er jeg halvveis i en bok og en tredjedel i en annen bok ved inngangen til mars:-) Jeg har lest:

Mørk engel av Laini Taylor (# 1 i Ønskemesterens datter)
The Future of Us av Jay Asher og Carolyn Mackler
Barnepiken av Kathryn Stockett (lydbok)
Livstid av Liza Marklund (#7 om Annika Bengtzon) (lydbok)


To av bøkene var på lydbok og det er min foretrukne lesemåte for tiden. Vanligvis begrenser lydboklyttingen seg til bussen, men denne måneden har jeg hørt på lydbok både under middagslaging og på sofaen etter den lille har sovnet. Boken jeg leste ved siden av har kommet litt i annen rekke, men håper å fokusere litt på den nå.  Jeg har lest en bok på engelsk og resten på norsk. Når det gjelder nasjonaliteter er vel tre av bøkene skrevet av amerikanske forfattere og den siste av en svensk, så ikke særlig spenstig. Av bøkene jeg har lest er det en ungdomsbok, en fantasy for ungdom, en krim og en vanlig roman, så ikke så verst variasjon.

Jeg har faktisk kjøpt en del bøker til meg selv denne måneden og enda flere til bibliotekene. Jeg har ikke kjøpt noe på Mammutsalget til meg selv foreløpig, men vurderer å ta en tur for å se om det er noen fine barnebøker igjen. Til meg selv har jeg ellers kjøpt tre lydbøker fra Ordflyt (på tilbud selvfølgelig), de to bøkene jeg skal lese i Lines lesesirkel og Divergent av Veronica Roth. I tillegg har jeg fått et par leseeksemplar jeg har bedt om og et par jeg ikke har bedt om:-)

Lesemål
Når det kommer til lesemålene mine for året har jeg begynt på en ny bokserie (Mørk engel), men fortsatt på en annen (Livstid) og er derfor i rute denne måneden, selv om jeg henger etter totalt med to. En av bøkene jeg har påbegynt er fortsettelse i en serie så det begynner å komme seg.

Jeg har foreløpig ikke lest bøker av noen av forfatterne jeg skal lese i år, men har denne måneden anskaffet meg to Dickens-bøker, David Copperfield på lydbok og The Complete Ghost Stories så da er ihvertfall forutsetningene tilstede. De andre forfatterne har jeg allerede bøker av. Jeg har ellers ikke lest en eneste bok av en norsk forfatter, men er halvveis i Aina Basso sin nyeste ungdomsroman Inn i elden. Jeg lurer på om jeg må endre dette til skandinavisk hvis ikke jeg får lest flere norske bøker, for har allerede lest to svenske og holder på med en.


Ja, jeg holder på med tre bøker nå og det er egentlig en mer enn jeg bør, men det ser ut som det skal gå greit. Nå i vinterferien er det rolig på jobb, så jeg har en bok på jobb, en på øret og en på nattbordet:-) Jeg har ellers ikke tatt en eneste bok fra min fysiske bokhylle denne måneden, men to av dem har jeg lenge hatt i min digitale og mentale skal lese-hylle og det er vel noe. 


Mål for mars
I mars skal jeg være med i Cappelens bokbloggturne med Oppfinnelsen av Hugo Cabret av Brian Selznick så den skal leses. Ellers har jeg tenkt å lese Bli Björk av Mette Karlsvik som jeg fikk til jul og som oppfyller flere av målene mine for året:-) Noen som har lest den? Ellers må jeg fullføre Kampen om jerntronen av George R.R.Martin og kanskje få startet på David Copperfield etter nok en Annika Bengtzon-lydbok. 


Noen andre som har oppsummert februar?

9 kommentarer:

 1. Du har jo lest spennende bøker:) Gleder meg til å få lest barnepiken og mørk engel jeg også:)Er spent på va du vil ha å si om boken Hugo, er veldig nyskjerrig på den, så venter i spenning der. Har også skrevet oppsumering av februar, og slo min egen leserekord denne måneden:)

  Ønsker deg en fin Mars måned!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er også spent på Hugo Cabret. Jeg likte godt boken Himmelfallen av samme forfatter.

   Slett
 2. Ser ut til du har hat en fin lese månte :)

  Veldig lyst til og lese Mørk engel.
  Og the future of us har et kult cover. Gjør meg litt nysgjerrig :)

  Lykke til med mars ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Den har ikke vært så verst. Jeg ble litt skuffet over The Future of Us, men veldig mange som liker den. Mørk engel likte jeg veldig godt.

   Slett
 3. Så spennende at du leser Aina Bassos bok, jeg håper du skriver noen ord om den når du er ferdig. Jeg skal lese den i løpet av våren. Har bladd litt i den allerede og synes hun skriver så fint. Og temaet får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg, så jeg gleder meg til å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal nok skrive noen ord etterhvert. Jeg leste den ferdig i dag og likte den veldig godt. Den er vond og trist og hun skriver så nydelig og poetisk. Jeg likte også Ingen må vite, men har ikke lest den forrige boken hennes.

   Slett
 4. Heia! Har skrevet om februar(siden du spør :) ) Jeg er blitt satt opp på Hugo Cabret jeg også, men har enda ikke fått boken. Har du...?

  SvarSlett
 5. Nei, jeg har ikke fått den heller. Skal si du har lest et imponerende antall bøker i februar:-)

  SvarSlett
 6. Næh, mange bøker på 200 sider eller mindre, men sånn ellers er det absolutt over mitt gjennomsnitt, ja :D

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)