fredag 2. mars 2012

Noe å glede seg til i mars

Her kommer en liten oversikt over noe av det jeg og sikkert mange andre gleder oss til i mars. Noen av bøkene som stod med utgivelse senere i mars da jeg laget min liste har allerede kommet i salg.Incarceron - Fengselet av Catherine Fisher: en ny spennende ungdomsserie fra et underjordisk fengseler er oversatt til norsk. Denne boken ble i 2010 kåret til Englands beste ungdomsbok av London Times. Den er i salg allerede. Dette gjelder også Mo Hayder sin nye frittstående krim, Hanging Hill, som har kommet i salg litt tidligere enn først antatt. Jeg liker godt hennes ganske betialske bøker, og synes det er ekstra kjekt når de er frittstående.
 Også den norske ungdomsboken Blackout av Elen Fosheim Betanzo er i salg.


5. ? Z av Max Brooks, norsk oversettelse av zombiebok som kommer på film til jul med bla Brad Pitt. Det har gått ti år siden zombiekrigen nesten utryddet menneskeheten og en mann reiser verden rundt for å samle inn historier og kartlegge hva som har skjedd for fremtiden. Denne står det kun mars på, så det kan være den kommer litt senere.  
Skyggespinneren av Erik Martenson, en norsk techno-eventyr fra verdensrommet. Denne vant juryens spesialpris i Schibsted sin romankonkurranse i 2011. I vårlisten står det utgivelse i mars, men kan ikke finne hvilken dato. Det gis ikke ut for mange bøker av denne typen av norske forfattere, så jeg er nysgjerrig.


De gudløse av Naomi Woods gis også ut nå i mars. Det er en dystopisk fortelling fra et fiktivt England der kirken har all makt. De som ikke tror er forvist til en øy der en voldelig guttegjeng regjerer. Dette virker som skikkelig dystre saker, og jeg vil gjerne lese:-) Bildet er fra den engelske versjonen da jeg ikke kunne finne noe omslag på den norske.
Filmer:


16. Hugo Cabret: Martin Scorseses filmatisering av Brian Selznicks bok har kinopremiere. Jeg skal være med i Cappelen sin bokbloggturne med denne boken nå i mars. Gleder meg til både bok og film:-)

23. The Hunger Games har kinopremiere! Har ikke ord for hvor spent jeg er på denne.


Vindens navn av Patrick Rothfuss, den norske oversettelsen av første bok i hans fantasyserie, står nå med lansering først i november, men hadde opprinnelig utgivelse i mars. Sikkert like greit, for jeg har nok mer enn nok å komme meg gjennom innen den tid av både nytt og gammelt:-) 


Hvilke bøker og filmer gleder du deg til i mars?

9 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg til Incarceron og boken til Ellen Fjestad :)

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg også til Ellen Fjestad sin bok som også var vinner av Schibsted sin romanpris. Denne hadde jeg først på mars, men utgivelse ble flyttet til februar, så har satt den i februar på hovedoversikten. På capris.no står den som ikke kommet, mens på Schibsted sine sider ser det ut som om den er i salg. Vet du om den har kommet? Den skulle absolutt vært med i innlegget hvis den kommer i mars.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trodde du hadde den med i innlegget ditt, derfor jeg kommenterte, men ser at det var Skyggespinneren du skrev om. Sånn går det når man leser med bomull i hodet :)

   Slett
  2. Jeg hadde den i hovedoversikten min(siden) under mars, men så hadde datoen blitt flyttet til februar fant jeg ut da jeg leste Mari (Flukten fra virkeligheten) sitt innlegg om nye ungdomsbøker i februar. Den kom derfor ikke med i noen av innleggene, men den burde vært med i dette, så godt du kommenterte det:-)

   Slett
 3. Schibsted pleier å skrive "kommer" på de utgivelsene som ikke er ute, tror ikke det er satt noen spesiell dato nå. Sjekket opp da jeg var på jobb sist, og da sto det bare at den forventes til lager. På Haugenbok står det "forventes i salg", så da er den nok rett rundt hjørnet tipper jeg.

  SvarSlett
 4. Vil gjerne lese Incarceron. Hunger Games kjøpte jeg billett til i dag, er veldig spent. Redd for å bli skuffa! Har på en måte mista bildene jeg hadde i hodet fra boka fordi jeg har sett trailere og bilder fra filmen. Sånn kan det gå.

  SvarSlett
 5. Er også veldig nysgjerrig på og lese Incarceron :)

  Og selvfølgelig sykt lydt til og se Hunger Games på kino :D Må ta meg en tur til storbyen og få gjort den :P Den må ses på kino..

  SvarSlett
 6. Mye spennede her:)Har lyst å lese Incarceron og Hanging Hill som virker også bra:)

  God helg!:)

  SvarSlett
 7. Jeg har veldig lyst til å lese "Oppfinnelsen av Hugo Cabret", og kunne godt tenke meg å se filmen også. Jeg venter selvsagt også på Hunger Games-filmen. Ellers har jeg World War Z av Brooks på lesebrettet. :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)