torsdag 1. desember 2011

Boktema hos Anette

Det ukentlige boktemaet hos Anette har denne gangen temaet: min kvinnelige favorittkarakter. Hun skriver at vi gjerne må velge flere hvis det er vanskelig å finne bare en, og det synes jeg det er:-)


Den første jeg velger er Sookie Stackhouse fra serien med samme navn. Hun er kanskje ikke det beste forbildet i og med at hun bestandig havner i fare og omgås de "feile" folkene både romantisk og ellers. Jeg liker henne likevel, for det må jeg jo gjøre for å ha lest 10 bøker om henne og fortsatt ville ha mer. Hun er jordnær (kanskje litt rart valg av ord i denne sammenheng), tøff, selvstendig og har omtanke for de som er annerledes. Det er vel en av de karakterene jeg føler at jeg kjenner best.


Den andre, som også flere andre har valgt, er Hermione Granger fra Harry Potter. Hun er alle de positive tingene nevnt ovenfor i tillegg til smart, aldri flau over hvem hun er og en utrolig lojal venn. Hun er nok et bedre forbilde enn Sookie på flere måter. Jeg må også, som flere andre, nevne Luna Lovegood fordi det slo meg at det finnes få andre kvinnelige karakterer som henne (ihvertfall som jeg kjenner til). Hun er tvers gjennom god, muntrer alltid opp andre, er ganske sprø, spesiell og morsom. Det er vanligvis mannlige karakterer som er sånn.


Til slutt en favoritt fra barndommen, Matilda fra Roald Dahls bok ved samme navn. Jeg har ikke lest boken siden den gang, men den står sterkt i minnet. Matilda er en tøff og smart liten jente som ikke akkurat har de snilleste foreldrene, som egentlig minner ganske sterkt om the Dursleys (eller det blir vel omvendt), og en veldig skummel rektor som gjør hverdagen hennes vanskelig. Jeg husker ikke alle detaljene så godt, men hun står for meg som en favorittkarakter og en jeg kunne, ihvertfall til en viss grad, se opp til i det å slå tilbake på urettferdig behandling.3 kommentarer:

  1. Eg òg hadde Hermione Granger, men ikkje dei andre to. Ho første har eg ikkje høyrt om, men eg har høyrt om Mathilda som er ein av mine òg. Det var favorittnoka mi då eg var mindre. =) Ha ei fin helg. =)

    SvarSlett
  2. SV: Nei, det var eit eller anna som skurra til tider, men heilt grei bok elles:-)

    SvarSlett
  3. Disse tre damene har jeg stor sans for selv. Flott innlegg :)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)