fredag 16. desember 2011

Lesemål 2012


1. Lese videre i påbegynte serier, for hver bok jeg leser videre i en serie kan jeg begynne på en ny serie.

2. Lese bøker av disse forfatterne: Stephen King, Charles Dickens, Amalie Skram, John Irving og Neil Gaiman
3. Fortsette med lydbøker og teste ut Ipad som lesebrett.

4. Mindre surfing og mer lesing. I fjor hadde jeg mindre TV og mer lesing som mål, men jeg har vel oppdaget at internett er den største tidstyven.

5. Lese flere norske forfattere: konkret bør det være minst en tredjedel av antallet jeg leser, også noen debutanter og først og fremst kvinner.

6. Jeg kan ikke holde på med for mange bøker samtidig for da blir jeg fort stresset. Hva som er for mange bøker kommer veldig an på bøkene, men maks tre og helst ikke mer enn to.

7 Jeg skal lese bøkene jeg fikk til bursdagen og forhåpentligvis til jul: jeg fikk blant annet Hellemyrsfolket til bursdagen så da dekker jeg to mål i en bok:-)

8. Lese noen av bøkene jeg har stående i bokhyllen: dette er ofte noe av det vanskeligste for det dukker jo hele tiden opp nye bøker man vil lese, men de i målet over faller jo litt under dette målet.

9. Lese mest av lyst og mindre av plikt: dette er det viktigste målet. Jeg skal bli flinkere til å utnytte rolige dager på jobben til å lese en del av de bøkene jeg synes jeg bør lese i forbindelse med jobben.

10. Bli flinkere til å legge fra meg bøker som ikke fenger: dette er jeg utrolig dårlig på.

Når det gjelder antall bøker leste jeg i år kun 30 bøker, men over halvparten ble lest i årets siste tredjedel. Jeg er inspirert av Bokelskerinnen om å sette seg høye mål og satser derfor på 50 bøker neste år. Jeg er litt redd for at et mål om antall vil påvirke hvilke bøker jeg velger å lese og det vil jeg ikke, men jeg tenker som så at det er ingen skam i å nedjustere målene hvis man ser at det ikke går:-)

Hva er deres viktigste mål for neste år?

5 kommentarer:

 1. Så gøy at jeg kan inspirere :) Jeg føler ikke at jeg har prioritert annerledes ved valg av bøker selv om jeg hadde som mål å lese 100 stykker i år. Men det førte til at jeg ble flinkere til å prioritere lesetid - har sett lite på tv i år ift tidligere år. Jeg er veldig lite flink til å legge vekk bøker som ikke fenger, føler alltid at jeg må lese dem ferdig. Burde nestem hatt nummer 10 som eget mål selv.

  Godt leseår :)

  SvarSlett
 2. Jeg satser også på å lese 50 bøker neste år, selv om jeg ikke klarer det i år. Målsetningen hjelper meg til å prioritere lesing over andre ting, og påvirker ikke hva jeg leser. Håper det blir sånn for deg også! Lykke til.

  SvarSlett
 3. Så gode mål! Jeg må prøve å lese ut flere serier også, og bøker fra bokhyllen. Men sistnevnte er utrolig vanskelig, som du sier, med tanke på at det hele tiden kommer nye...

  SvarSlett
 4. Veldig gode og konkrete mål, Silje! Jeg har også et mål om at jeg skal fortsette på de seriene jeg leste og likte i år :-)

  Jeg startet forresten veldig optimistisk med at jeg skulle lese 100 bøker dette året, men det har jeg ikke rukket. Siden jeg allerede vet at første halvår av 2012 vil bli minst like travelt som høsten 2011, så har jeg som mål å lese 52 bøker.

  SvarSlett
 5. Ja, jeg håper det heller blir mer lesing enn at jeg velger vekk bøker som tar lenger tid å lese. Etter at jeg begynte å telle antall leste bøker har jeg ikke nådd helt opp til 50, så det blir spennende å se om jeg klarer det neste år.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)