tirsdag 20. desember 2011

Crescendo - bokanmeldelse

Tittel: Crescendo
Forfatter: Becca Fitzpatrick
Årstall: 2011
Forlag: Simon & Schuster
Sidetall: 427
Kilde: lånt på biblioteket

Hvis du ikke har lest bok nummer en Hush, Hush/Fallen engel kan du lese min omtale her.
Nora sitt liv har forandret seg totalt etter at hun møtte Patch. Hun har vært utsatt for livsfare og nå har hun fått sin egen skytsengel i nettopp Patch. I den siste tiden har hun svevet på skyene sammen med ham, men han har plutselig blitt mer og mer fraværende og lukket. Han begynner også  å tilbringe en del tid sammen med Marcie Millar, en skolevenninne Nora ikke kan fordra. Samtidig kommer en gammel venninne av Noras mor tilbake til Coldwater sammen med sin sønn Scott. Det er ikke lenge Nora får sveve i skyene...

Jeg leste denne ganske kort tid etter bok nummer en og selv om jeg leste en på norsk og den andre på engelsk så er det litt vanskelig å skille dem. Jeg synes nok denne hadde noen flere irritasjonsmomenter enn den forrige og dette gjelder Nora. Jeg forstod ikke alltid oppførselen hennes i forhold til Patch og i en del avgjørelser synes jeg hun begynner å bevege seg litt for langt vekk fra den fornuftige og skoleflinke Nora som vi møtte i begynnelsen. I tillegg synes jeg hun til tider er en ganske dårlig venninne for Vee. Det er klart at forelskelse fort kan ta overhånd for en tenåringsjente, og spesielt når det er i en bad-guy som Patch, men jeg synes likevel det var en liten karakterbrist at hun skulle la seg styre såpass mye av følelser.

Jeg synes ellers at boken har mye bra. Til tross for disse irritasjonsmomentene når det gjelder Nora, er hun sympatisk og det ville jo fort blitt kjedelig hvis hun var perfekt. Boken har et nytt mysterie som skal løses, og jeg klarte ihvertfall ikke å gjette løsningen. Vi møter noen nye karakterer, og vi får vite en del mer om Noras far og hva som skjedde den natten han ble drept. Vi blir også bedre kjent med Nora. Jeg merker at jeg har veldig lyst til å like disse bøkene fordi de er så fengende og derfor ser bort fra det meste som skurrer og irriterer. Det er veldig deilig å klare å gjøre det og å bare la seg rive med. Boken slutter med en cliffhanger, så jeg er veldig klar for å lese neste bok, Silence, ganske snart. Siden jeg allerede har begynt å tenke på neste års mål om å lese videre i minst like mange serier som jeg begynner på, venter jeg med denne til nyåret og begynner på flest mulig nye serier før nyttår:-)


4 kommentarer:

 1. Gled deg til neste bok, jeg synes den var den beste så langt :D

  SvarSlett
 2. Så bra, da gleder jeg meg veldig:-)

  SvarSlett
 3. Denne serien har veldig dramatiske omslag. Fine, i grunn. Har ikke lest den, da. :)

  'Before I Fall' dukket forøvrig opp i posten i dag. Takk! :)

  SvarSlett
 4. I actually do confidence each of the aspects you’ve provided to your write-up.
  There're very effective and may absolutely perform. Even now, a articles are very brief for newbies. Could you actually make sure you lengthen them a lttle bit by next time? Information publish.
  Check out my weblog - Rid Genital Warts

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)