mandag 6. mai 2013

Oppsummering av april

April har ikke vært særlig mye bedre enn de foregående månedene når det kommer til lesing og selv om jeg nedjusterte målet mitt på antall leste bøker på Goodreads henger jeg etter med tre bøker allerede.Sånn er det vel bare av og til, men jeg håper virkelig at den kommende sommeren kan bidra til at leselyst og overskudd får meg ajour igjen (selv om jeg akkurat nå tviler på om sommeren kommer i det hele tatt).Det er også godt mulig at strenge prioriteringer må til for å finne tilbake til leseformen. Det ble tre leste bøker denne måneden, og da har jeg egentlig jukset litt siden den sist leste ble avsluttet 1. mai;-) Jeg bør klare mellom 4 og 5 for å oppnå mitt mål om 50 bøker som nå er nedjustert til 45, så tre er ikke godt nok, men heller ikke håpløst. Her kommer de:

Ready Player One av Ernest Cline: dette var en utrolig morsom og underholdende opplevelse som ga meg en følelse jeg ikke har så ofte for tiden når det kommer til bøker; jeg ble oppslukt og ville ikke at det skulle ta slutt. Riktignok tok det en liten stund før jeg kom dit i boken, men likevel. Her er omtalen min.Lykkefinneren av Edward van de Vendel: en sterk og fin fortelling om Hamayoun og hans historie fra han vokser opp i Afghanistan til han ender opp i Nederland som flyktning i uvisshet. Jeg likte denne boken veldig godt. Den var en del av vårens bokbloggturne, og siden jeg var litt sent ute ble det noe stressende på slutten for å få lest den ferdig. Her er omtalen min.Stillhet av Becca Fitzpatrick: dette er den tredje og nestsiste boken i serien Fallen engel/Hush, hush og slutten nærmer seg. Jeg har sagt det før, jeg er ganske lei disse overnaturlige romantiske ungdomsbøkene. Akkurat denne serien har jeg likevel likt ganske godt og gjør det fortsatt. Jeg kjedet meg litt innimellom, men  ble også veldig fenget innimellom, så må si meg alt i alt ganske fornøyd. Omtale kommer senere.


Stillhet

Når det kommer til målene for i år må jeg innrømme at jeg så langt ikke har brydd meg nevneverdig om å følge med på disse. Etter en liten titt på nevnte mål ble jeg likevel litt oppløftet for jeg er blant annet halveis i målet om tre leste forfattere fra en liste over "bør ha lest" som jeg laget i januar, jeg har lest en Hamsun og en halv Austen. Jeg har lest bøker fra både Nederland (delvis Afghanistan) og Frankrike, kanskje ikke de mest eksotiske landene, men likevel innenfor målet om land utenfor Skandinavia, USA og Storbritannia. Jeg har lest to oppfølgere i påbegynte serier og ikke begynt på en eneste ny serie. Resten av målene får komme i et senere innlegg, kanskje en halvårsoppsummering.

6 kommentarer:

 1. Det er bare å klore seg fast mens man venter på at inspirasjon og leselyst aller nådigst gidder kommer tilbake, et tips er å lese Hornbys Spree?
  (hæ har jeg sagt det før sier du??, sorry da -)
  , så forresten at du nevnte Sookie i det forrige innlegget, har du lest den siste?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, jeg har bestilt Hornby-boken allerede og den venter på meg hos postkontoret. Så det tipset har jeg allerede tatt til meg:-) har ikke lest siste Sookie enda, men skal så snart den kommer på lydbok.

   Slett
  2. Ahh, men da er jo lesergleden reddet.
   Jeg har i teorien gitt om sookie etter den elendige siste jeg leste, nr.11 tror jeg det var, Dead Reckoning. Den var så dårlig at jeg til og med mistet lysten på tv-serien. Er ryktene sanne er det heller ingen bedring i sikte.
   Likevel er det jo teit å gi opp sånn helt på slutten
   så det blir nok å plukke dem opp etterhvert. Sukk.

   Slett
  3. Jeg måtte sjekke, og det er nr. 11. Jeg har lest også den siste nr.12. Jeg klarer ikke helt å skille dem fra hverandre, men tror ikke jeg synes Dead Reckoning var så ille. Jeg gikk lei enda tidligere i serien, men begynte å like den igjen da jeg forsøkte meg på lydbøkene, så de kan anbefales. Sånn generelt synes jeg det blir litt for mange overnaturlige skapninger og enkelte nye karakterer får for mye oppmerksomhet. Den gamle sarkastiske og morsomme Eric må også tilbake til sammenligning med den reduserte utgaven som har vært i det siste. Eric er jo det beste med serien!

   Slett
 2. Jeg har lest Ready Player One og syntes den var kjempebra. Det var en stor leseopplevelse! Becca Fitzpatrick står på leselisten min, men der er jeg i grunnen ikke kommet noen vei. (Ikke begynt på bøkene altså). Lykkefinneren ble jeg litt nysgjerrig på, så den tror jeg at jeg skal lete opp :-)
  Takk for fint tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Alle de bøkene man vil lese kan være både en motivasjon og innimellom også litt stressende;-) Becca Fitzpatrick-bøkene er fin underholdning og jeg liker at de har et avsluttende mysterie i hver bok i tillegg til hovedplottet. De kan også være en smule irriterende og du må like denne paranormale romantikk-sjangeren.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)