fredag 3. mai 2013

Noe å glede seg til i mai

Kom mai du skjønne milde du liksom. Her i Bergen er det snø på bakken og snø i luften 3.mai og det er ikke særlig oppløftende. Her er et bilde jeg tok fra vinduet i morges:
Bilde: Kom mai du skjønne milde... 
Det som derimot er oppløftende er nye bøker og filmer å glede seg over. Mai har ofte vært måneden for oppfølgere, og også i år er det noen av dem som jeg venter veldig på. Her er de og noe annet av det jeg gleder meg til denne måneden:

Norske utgivelser:
13. Gregor i underlandet av Suzanne Collins, Dødslekene-forfatteren får sin serie for eldre barn oversatt.
22. Knyttet til deg av Sylvia Day. Jeg må bare få med meg slutten på den intense "kjærlighet"shistorien til Eva og Gideon. Dette er kanskje det nærmeste jeg kommer en Guilty Pleasure i bokverdenen.
Reached. Opprøret av Ally Condie - den tredje og siste boken i Matched-trilogien. Jeg likte veldig godt den første og var litt skuffet over den andre. Altså veldig nysgjerrig på avslutningen.


Gregor i UnderlandetForside Knyttet til degReached. Opprøret

Engelske utgivelser:
7. Dead ever after av Charlaine Harris. Jeg har lest alle bøkene i serien om Sookie Stackhouse og må så klart få med meg siste bok. Dette er stor underholdning, spesielt i lydbokversjon.
14. Winger av Andrew Smith. Denne skal være både hjerteskjærende og hysterisk morsom og lite appellerer mer til meg enn denne typen ungdomsbøker.

WingerDead Ever After (Sookie Stackhouse, #13)

Film:
15. Star Trek Into Darkness, oppfølger til filmen fra 2009
22. Den store Gatsby -  ny filmatisering av F.Scott Fitzgerald sin kjente bok som jeg visst må skynde meg å lese.

8 kommentarer:

 1. Det var snø i luften her også, heldigvis la det seg ikke på bakken:) The Great Gatsby er en film jeg gleder meg kjempe masse til å se. Ja jeg må absolutt få med meg siste bok om Sookie Stackhouse jeg også, har jo lest alle de andre bøkene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå så jeg akkurat på værmeldingen at det skal bli 15 grader og sol til uken, så da er humøret reddet.

   Slett
 2. Hei Silje, fin blogg du har:) Har også venta på Reached av Ally Condie, gleder meg til å lese den! Eg har også planer om å lese The Great Gatsby. Begynte på den på engelsk for ei stund sidan, men kom ikkje så langt - spørs om eg skal lese den på norsk i staden...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:-) noen ganger er det absolutt å foretrekke å lese på norsk. Jeg har enda ikke forsøkt meg på boken. Sookie kan som sagt anbefales på lydbok.

   Slett
 3. Trodde Gatsby hadde kommet på kino for lenge siden jeg. Ja ja. Gregor har jeg lest og likt ganske godt. Den er for betraktelig yngre barn enn Hunger Games. Har noen fine greier ved seg, men er også ganske rett fram og enkel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har kanskje blitt utsatt. Har lyst å lese Gregor og det høres ut som en fin presang til div. nevøer på 8 +. Bunus-sønnen har blitt så stor og avansert at han leser Game of Thrones.

   Slett
 4. Du minnet meg nettop på jeg må se å få lest Crossed.. 2 boka i Matched serien :D

  Ojj.. dere har mere snø en os.. Her begynner den heldigvis å forsvinne.. Nå trenger jeg bare at snøen i skogen forsvinner.. så jeg slipper å vasse i det når eg går tur..

  Du får prøve å nyte den siste snøen :P om det er mulig xD
  selv er jeg lei vinter nå kjenner jeg :P

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag er det heldigvis ikke snø og det ser ut som om snøen på fjellet forsvinner. Jeg er lei av snøen for lenge siden, så det ble heller å holde seg inne og late som den ikke var der. Det har vært mer sludd enn snø uansett.
   Jeg gleder meg til avslutningen av Matched selv om jeg var litt skuffet sist.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)