tirsdag 31. juli 2012

Noe å glede seg til i august

Her kommer noen av de utgivelsene jeg gleder meg til i august:

18. august: The Hunger Games utgis på DVD: jeg gleder meg sånn til å se den en gang til!!
The Hunger Games - Gary Ross
(Bildet er hentet fra Platekompaniet)

21.august: Samuel Sekel og flukten fra Paris av Tina Trovik.Samuel Sekel er en ny, norsk fantasyserie fra 10 år og oppover. Den var en av vinnerne i Schibsted Forlags romankonkurranse i 2011 i kategorien beste barne- og ungdomsbok.

I denne humoristiske og actionfylte serien lærer vi om hvordan det var å leve i antikkens Egypt og i Paris under revolusjonen. Da Samuel er 13 år gammel oppdager han et mulig terrorangrep. Det mystiske Byrået, som står bak aksjonen, samler informasjon fra fortiden i et gigantisk bibliotek.
Langt ute på Hardangervidda har de en hemmelig skole for tidsreisende, hvor Samuel blir elev. Snart forstår han at det er mer ved Byrået enn tidsreiser og samling av fakta.
Men det er først da han reiser tilbake til Paris under revolusjonen og ser Marie-Antoinette foran giljotinen, at han oppdager den sjokkerende sannheten om foreldrene sine.

(bilde og tekst hentet fra forlaget Schibsted)

 Pegasus og flammen, ny serie i Percy Jackson stil av Kate O'Hearn oversatt til norsk, utgivelse utsatt fra mai, men har ikke funnet eksakt dato:

Pegasus og flammen
Myte og virkelighet kolliderer når det krigsherjende Olympen møter det stormfulle New York City i et eventyr som tar pusten fra deg. I et fryktelig tordenvær krasjlander den majestiske flygende hingsten Pegasus på taket til 13 år gamle Emily. Sammen med gudene fra Olympen og en ny klassekamerat befinner hun seg plutselig i slag med fryktelige monstre, på desperat flukt fra et korrupt etteretningsvesen, fantastiske flyturer på den vakre Pegasus for å redde Olympen før den Olympiske Flammen slukner.  

 (bilde og tekst hentet fra forlaget Mangschou)

Dragenes dronning, del 2 av bok 2 i Sangen om is og ild av George R.R.Martin kommer i slutten av august.
I det kalde nord marsjerer Robb Stark mot Tywin Lannister, mens Kong Stannis Baratheon leder sine hundre tusen menn mot Kongshavn der Jerntronen nå kaster sin lange skygge over Tyrion. For Daenerys Targaryen, Dragenes dronning i sør, åpner det seg endelig en mulighet for en ferd over Den smale sjø og til De syv rikene, der hennes rettmessige trone venter. Og mens kaos og krig hersker sør for Muren, begynner Jon Snø og innse den virkelige trusselen De syv rikene nå står overfor.
(Bilde og tekst hentet fra forlaget Vendetta)


Edit: jeg ser flere bloggere oppgir at en bok jeg har på listen min senere i år kommer denne måneden, derfor legger jeg den til nå:

Amerikanske guder av Neil Gaiman


Dagen Shadow løslates blir verden snudd opp ned, hans kone er død. Lammet av sorg og berøvet alt som en gang ga livet mening, befinner Shadow seg på flyet hjem. Ved siden av sitter en svært merkverdig mann som kaller seg selv herr Onsdag. Herr Onsdag advarer om en storm som kommer, og tilbyr Shadow en jobb.

Sammen legger de to ut på en bisarr reise på tvers av statene, men stormen som brygger slår snart ut i full blomst.
Amerikanske guder er Neil Gaimans virkelige mesterverk. En usedvanlig spennende krimroman nøstet inn i en fantastisk skjult verden der alt plutselig snus på hodet. 
 (Bilde og tekst hentet fra forlaget Vendetta)

2 kommentarer:

  1. Takk for tipset om Hunger Games! Har faktisk ikke sett filmen ennå, rakk ikke kinoen :O

    SvarSlett
  2. The hunger Games filmen var bare fantastisk! :)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)