torsdag 2. februar 2012

Boktema hos Anette

Hver uke har velger Anette ut et tema som hun oppfordrer oss andre bloggere til å  blogge om sammen med henne. Denne uken er det "denne boken leser jeg akkurat nå". Jeg leser for tiden tre bøker, enda jeg hadde som et av målene for året å ikke holde på med mer enn to bøker:-)


På lydbok hører jeg på Barnepiken av Kathryn Stockett som jeg foreløpig liker veldig godt og passer meg perfekt akkurat nå. Den er lett og humoristisk, men samtidig tar den for seg et alvorlig og vanskelig tema. Leseren følger tre hovedpersoner, to fargede hushjelper og en ung hvit kvinne. Det er ganske utrolig at de  fargede ble behandlet så grusomt for bare kort tid siden.
Så holdt jeg på med The Future of Us av Jay Asher og Carolyn Mackler på lydbok helt til den bare sluttet å spille av lyd. Veldig irriterende. Så nå leser jeg videre i den trykte utgaven som jeg heldigvis allerede hadde bestilt inn på biblioteket og som kom i går:-) Det er en YA-bok om to ungdommer på midten av 90-tallet som oppdager noe som heter facebook fra fremtiden, der de kan se seg selv om 15 år. Ganske morsomt og underholdende kanskje spesielt for oss som var ungdom på 90-tallet.


Til slutt leser jeg Mørk engel av Laini Taylor som er en av de bøkene jeg er mest spent på i 2012. Foreløpig har jeg fått en litt treg start med lite tid og overskudd til lesing, men satser på at den kommende helgen kan hjelpe på. Jeg liker den foreløpig godt, men den trenger og fortjener litt mer fokus enn jeg har hatt til nå.  Boken hadde utgivelsesdato i går og er den norske oversettelsen av Daughter of Smoke and Bone og er første bok i en fantasy-serie (trilogi?).11 kommentarer:

 1. Barnepiken har jeg litt lyst til å lese etterhvert:)

  SvarSlett
 2. Barnepiken syntes jeg var veldig fin. The future of us har jeg satt på skal lese listen og Mørk engel ønsker jeg meg :-)
  Tre flotte bøker med andre ord :-)

  SvarSlett
 3. Bra utvalg av bøker:) Har barnepiken på ønskelisten og mørk engel har jeg også lyst å lese:)

  SvarSlett
 4. Barnepiken er på vent i bokhyllen, og Mørk engel har jeg lyst på.

  SvarSlett
 5. Barnepiken har eg høyrt veldig mykje bra om og besteveninna mi driv på med den for tida og seier at eg bør lese boka, så den står på ønskelista =)

  SvarSlett
 6. Jeg leser også Mørk Engel nå, og er like betatt som da jeg leste den på engelsk :-) The future of us er jeg veldig nysgjerrig på, så det blir spennende å høre hva du synes. Og så er jeg imponert over at du klarer å lese 3 bøker samtidig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke noe jeg gjør til vanlig. Det er heldigvis bøker i ulike sjangre. Jeg har forsøkt meg på to ulike fantasybøker samtidig og det er forvirrende:-)

   Slett
 7. Så flott innlegg! De to første bøkene bare ELSKER jeg, og den siste står på vent i bokhylla! Håper den også blir en favoritt :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å høre at du likte begge bøkene. Litt oppmuntrende i forhold til The Future of Us. Det var litt tungt å plukke den opp igjen i trykt utgave etter en pause når jeg holder på med to andre bøker. Regner med at det er verdt det da:-)

   Slett
 8. Åhh.. jeg må skaffe meg Mørk engel jeg og :) hehe

  Håper du koser deg med bøkene dine. Og at du får mere tid som ønsket :)

  SvarSlett
 9. Tre på en gang er ikke verst!
  Barnepiken kunne jeg tenke meg både å lese og se på dvd :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)