tirsdag 14. februar 2012

Kjærlighetsblogghopp hos Mari

I anledning Valentinsdagen eller Alle hjerters-dag, arrangerer Mari på Flukten fra virkeligheten blogghopp der vi oppfordres til å dele våre leseopplevelser med kjærlighet i bøkenes verden. Som Mari sier i sitt innlegg, feirer ikke jeg heller denne dagen noe særlig, men dette er en fin anledning til å markere litt i kjærlighetens navn:-)


Hva er et blogghopp? (hentet fra Mari sin blogg)
Følg denne linken og velg den koden som passer din type blogg. Lim koden nederst inn i din bloggpost. Da vil den samme listen som vises her på bloggen, med linker til tips fra forskjellige bloggere, også dukke opp på din blogg. Listen oppdateres automatisk hver gang en ny blogger legger inn en link. På denne måten kan alle som besøker akkurat din blogg enkelt hoppe fra en blogg til en annen. Linkefunksjonen vil være åpen en uke. Den første boken jeg vil anbefale er en ungdomsbok jeg nylig leste, nemlig Himmelen begynner her av Jandy Nelson. Dette er en utrolig følelsesladet og nydelig bok om både forelskelse og sorg. Det er tenåringsforelskelse, men jeg tror ikke noen uansett alder kan unngå å bli rørt av denne. Jeg kan ikke beskrive det på noen annen måte enn at følelsene ligger tykt utenpå denne boken. Selve kjærlighetshistorien er forresten veldig veldig søt. Les hele min omtale her.


Den neste boken er faktisk en kriminalroman, men det jeg husker best fra denne er nettopp kjærlighetshistorien (for den kommer jo som kjent når man minst venter det:-)). Boken er Elskede Poona av Karin Fossum. Denne boken utfordret mine fordommer som flere av hennes bøker gjør i og med temaene hun tar opp. Her er det en norsk ungkar som ikke finner kjærligheten i hjemlandet og derfor søker lykken i India der han finner sin brud. Boken er i tillegg spennende og kan anbefales på det sterkeste.
Litt morsomt at jeg endte opp med to rosa bøker:-) Til slutt vil jeg også nevne en bok jeg nettopp leste ferdig, nemlig Mørk engel, som også inneholder en nydelig kjærlighetshistorie. Anette har skrevet mer om denne boken i sin bloggpost.

13 kommentarer:

 1. Tusen takk for to flotte tips, Silje. "Himmelen begynner her" har jeg i en pappeske(vi flytter på lørdag :D). Jeg skal lese den en dag jeg trenger litt kjærlighet. Karin Fossum har jeg kun lest en bok av, da var jeg vel kanskje 15-16 år gammel. Det eneste jeg husker av den er at den mistenkte var en gutt med Downssyndom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra tiltak med blogghopp, det er gøy:-) Må advare deg om at Himmelen begynner her også er ganske trist. Den du har lest er nok Se de ikke tilbake av Karin Fossum. Jeg leste også den da jeg var på den alderen og deretter har jeg lest det meste av det hun har gitt ut.

   Lykke til med flytting!

   Slett
 2. Himmelen begynner her så ut som en bok jeg ville like. Elskede Poona, derimot, har jeg lest men ikke likt. Jeg forstår at det er mange som synes Elskede Poona er fantastisk, men den var ikke noe for meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, heldigvis er vi forskjellige:-) Ofte blir man enten rørt eller ikke av en historie. Det er jo også en veldig utradisjonell krim, så jeg vet om en del som har blitt skuffet på grunn av det. Jeg er veldig glad i Fossum sin skrivemåte og sitter ofte igjen med mye mer og helt andre ting enn når jeg leser mye annen krim.

   Slett
  2. Jeg er enig i at Fossum sin skrivemåte er fin. Jeg har lest flere av krimbøkene hennes og liker dem godt. Bare ikke denne ene :-)

   Slett
 3. Takk for to boktips, begge bøkern er lagt på lista mi:)

  Ha en god alle hjertes - dag!:)

  SvarSlett
 4. Elskede Poona var en god, men veldig vond roman. Himmelen begynner her har jeg lyst til å lese, særlig siden hovedpersonen deler min entusiasme for Stormfulle Høyder ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er egentlig grusom, men jeg sitter likevel igjen med den kjærlighetshistorien.

   Slett
 5. Den første boken du nevner her er på ønskelisten min, flott innlegg:-)

  SvarSlett
 6. Jeg har notert meg "Elskede Poona", det er mange som anbefaler den. Takk for gode tips. :)

  SvarSlett
 7. Himmelen begynner her er så nydelig bok og den forstår eg du valgte =)

  SvarSlett
 8. Elskede Poona er en veldig bra krimbok og kjærlighetshistorien er vond. Men jeg skjønner at du valgte den :-)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for flotte tips. Har ikke lest noen av dem, så jeg ble litt nysgjerrig på bøkene, spesielt Himmelen begynner her. :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)