søndag 19. februar 2012

Smakebit på søndag - Kampen om jerntronen


En smakebit på søndag er en ukentlig post hos Mari - Flukten fra virkeligheten der du skal dele noen linjer fra en av bøkene/boken du leser akkurat da. Deretter lenker du til bloggen hennes og legger igjen lenke til din bloggpost på hennes innlegg så vi alle enkelt kan klikke oss inn på alle smakebitene. Denne gangen blir det en bok jeg nettopp har begynt på, nemlig Kampen om jerntronen av George R.R.Martin. Dette er del to av den originale boken, Game of Thrones, for de har delt bøkene i to når de gis ut på norsk. Jeg har bare kommet noen få sider ut i boken og har en plan om å få lest denne og hele den neste boken på norsk eller engelsk før sesong to av TV-serien Game of Thrones begynner i mai. Smakebiten er hentet fra s. 108


Gjennom de høye, smale vinduene i Den røde borgs grotteaktige tronrom flommet lyset fra solnedgangen over gulvet og tegnet mørke røde striper på veggene der dragehoder en gang hadde hengt. Nå var steinveggene dekket av fargerike gobeliner med jaktscener i grønt og gult og blått, men det virket likevel på Ned Stark som den eneste fargen i rommet var blodrød.

13 kommentarer:

 1. Fin smakebit og jeg likte veldig godt coveret på boken:-) Skal noteres ned. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg synes også omslagene er veldig fine.

   Slett
 2. Fin smakebit, jeg har Game of thrones på listen min over bøker jeg skal lese :D Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den listen er ofte uoverkommelig lang, men denne bør du få med deg hvis du liker fantasy.

   Slett
 3. Åhh.. Jeg vil så eie disse bøkene.. Syntes de er så fine i hardback på norsk. Så må kjøpe de.. Men blir ikke akkuratt nå..
  Men serien er jo genial. Og bøkene er sikkert enda bedre :D

  Håper du koser deg med boka :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også de er veldig fine. Jeg tror nesten jeg må ha alle som kommer selv om jeg også har de på biblioteket. Min samboer har de på engelsk i pocket, men det er så liten skrift at jeg ble mer fristet av disse:-)

   Slett
 4. Denne serien må eg sjå til å få lest ein gong. Fin smakebit.

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, den anbefales. TV-serien er forøvrig også fantastisk.

   Slett
 5. God smakebit!:) Har første boken liggende på norsk. Gleder meg til jeg får lest den:)Serien liker jeg ihvertfall veldig godt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har jo også sett serien på tv først, så gleder meg til å kunne lese videre uten å vite hva som skjer. Det er jo mildt sagt en del overraskelser:-)

   Slett
 6. Så fint et cover de har fått til! Jeg elsker denne serien. Har lest dem på engelsk, men har kikket litt på I vargens tid, og det ser ut som en bra oversettelse. Jeg venter spent på den sjette boka, The Winds of Winter. Det tar vel sin tid før den kommer ut dessverre. Martin er vel litt heftet med tv-serien. Du har virkelig mye å se frem til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fordelen med å begynne litt sent, så slipper man å vente så lenge på den neste bok hver gang. Det skulle jo bare mangle at han brukte litt tid på de mursteinene, og det ser jeg på som et godt tegn:-)Uten at jeg har lest de på engelsk synes jeg ikke det er noe å utsette på oversettelsen, men mener å ha lest andre som mener den er dårlig.

   Slett
 7. Jeg er så heldig at jeg har en søster som er glad i fantasy, og hun har disse bøkene på engelsk. Så de er notert på min (milelange) leseliste, og skal slukes og fortæres etter hvert! :D Gleder meg, har hørt utrolig mye bra om dem.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)