torsdag 31. januar 2013

Noe å glede seg til i februar

Februar starter allerede i morgen og selv om det er årets korteste måned har jeg funnet en god del jeg gleder meg til. 

Bøker:
Norske utgivelser:
4. Bian Shen av Torbjørn Øverland Amundsen, virker som en spennende start på en trilogi om mennesker med evig liv utgitt av Gyldendal.
8. Faen ta skjebnen av John Green, norsk oversettelse av den fantastiske boken The Fault in Our Stars utgis av Gyldendal. Endelig kommer John Green på norsk!
10. Stillhet av Becca Fitzpatrick, tredje boken i Hush hush-serien kommer på norsk hos Gyldendal.
20. Mirakel av R.J. Palacio, ungdomsbok fra Gyldendal som blir kalt en smart og morsom antimobbebok.
Bian ShenFaen ta skjebnenMirakel

Michael Grant, forfatteren bak Gone-serien, har kommet med første bok i en ny serie som heter BZRK som nå også kommer (har kommet?) på norsk hos Schibsted. Også denne serien er en dystopi der teknologien står i sentrum.


Jeg vil bare forsikre om at jeg ikke er sponset av Gyldendal eller noe, selv om det nesten kunne se slik ut ut fra utvalget over. Dette er mitt selektive utvalg over bøker og filmer som jeg gleder meg spesielt til. I ungdomsbokkategorien som jeg er spesielt opptatt av synes jeg de har det mest spennende utvalget akkurat denne måneden. For en mer grundig oversikt kan dere se på Bokelskerinnens innlegg om vårens norske utgivelser. Der finnes det også lenker til forlagskataloger og andre oversikter.

Engelske utgivelser:
26. The Madness Underneath av Maureen Johnson, dette er fortsettelsen av The Name of the Star som jeg leste i fjor. Serien heter Shades of London og er en slags spøkelseshistorie.
Pulse av Patrick Carman. Mannen bak Skeleton Creek-bøkene kommer med første bok i ny serie, en YA/Sci-fi-serie fra fremtiden der noen ungdommer har evnen til å flytte ting kun ved hjelp av tankekraft.

Film:
15. Beautiful Creatures, filmatiseringen av boken som på norsk heter Vakre skapninger
22Anna Karenina, storslått film med blant annet Keira Knightley

Her kan du se alle filmene som kommer i februar. Jeg tar stort sett med de som er filmatiseringer av bøker. Det er mange spennende amerikanske og britiske filmer som kommer fremover. Jeg blir alltid nysgjerrig på filmene som blir nominert til ulike priser i disse tider. Golden Globe og SAG-awards er allerede utdelt og Oscar blir delt ut denne måneden. Ingen av filmene over har vært nominert, men både Lincoln og Zero Dark Thirty som også kommer i februar er det. Noen andre som synes prisutdelinger er morsomt?

Hva gleder du deg mest til i februar?

2 kommentarer:

  1. Her var det mye spennende! Jeg gleder meg til Bian Shen og grugleder meg til Faen ta skjebnen. Jeg likte Beautiful Creatures veldig godt, så jeg skal få med meg filmen også :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vil nok se filmen etterhvert selv om jeg ikke likte boken så godt. Gleder meg til å høre hva du synes om Faen ta skjebnen.

      Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)