tirsdag 4. desember 2012

Noe å glede seg til i desember

Jeg fant i grunn ikke så mye å glede seg til av utgivelser og kinopremierer i desember, men det er gjerne like greit siden vi alle strever med å avslutte leseåret 2012 med hodet hevet. Og så er det den der førjulstiden og da. Her er ihvertfall det jeg har klart å skrape sammen. Jeg er ellers godt i gang med liste for 2013 og her er det mye å glede seg til.

1. Skyatlas av David Mitchell: nyutgivelse av boken på norsk i forbindelse med filmatiseringen i januar. Booker-nominert om hvordan individuelle handlinger kan påvirke hverandre i fortid, nåtid og fremtid.
Skyatlas David Mitchell

12. Første del av Hobbiten kommer på kino. Jeg har ikke lest boken enda, så nå ser det dårlig ut for å få sett denne på kino (MÅ lese boken først).
0

25. Historien om Pi, filmatisering av den kjente boken av Yann Martel om Pi som vokser opp i en dyrehagefamilie i Asia.
0

8 kommentarer:

 1. Les Hobbiten! Den er helt herlig. Det er en meget godt skrevet, utrolig skjønn, eventyrbok for barn og voksne. Jeg leste den på nytt nå nylig og den var enda bedre enn jeg kunne huske.

  Jeg håper filmene er har med mer humor og har en litt annerledes atmosfære enn Ringenes Herre, for Hobbiten er skrevet på en helt annen måte enn oppfølgeren. Selv om vi følger samme univers er det noe lunt og koselig med Hobbiten, sikkert fordi den er skrevet for barn. Jeg vil ikke at filmen skal være like dyster som Ringenes Herre, selv om historien til tider er ganske brutal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til både bok og film, men skal prøve å holde meg unna filmen så lenge. Kanskje vente til film nummer to kommer.

   Slett
 2. Jeg gleder meg veldig til hobbiten:) Elsker Ringenes Herre filmene og håper hobbiten filmene blir like fine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har ikke fått så gode kritikker såvidt jeg har sett så da venter jeg igvhertfall til etter boken er lest.

   Slett
 3. Gode nyheter! Jeg gleder meg til å se Hobbiten, og leste boken for mange år siden. Jeg er for øvrig spent på hvordan de har klart å tøye en så kort bok til to filmer. David Mitchell-boka er på 1001-listen, men jeg har hørt at den er forvirrende og innviklet. Derfor meget gode nyheter at den kommer ut på nytt på norsk, så er den kanskje lettere å forstå. Historien om Pi har jeg ennå til gode, selv om jeg har hørt mye bra om den. Der blir det nok bok før film for min del.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har stusset litt over den todelingen, så vi får se. Såvidt jeg har sett ser anmeldelsene heller lunkne ut, kun basert på overskriftene. Jeg tror David Mitchell-boken har kommet på norsk tidligere, men at det er snakk om en nyutgivelse. Jeg synes den så interessant ut og enda mer hvis den er på 1001-listen. Historien om Pi har jeg vært litt skeptisk til så usikker på om jeg leser den.

   Slett
 4. Jeg har skikkelig lyst til og se Historien om Pi etter og ha sett Traileren :)
  Ser kjempe bra ut..

  Gleder meg også til Hobitten.. Men går nok litt tid inden jeg får sett den..

  SvarSlett
 5. Dette ER virkelig noe å glede seg til!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)