tirsdag 4. desember 2012

Oppsummering av november

November har vært en helt grei måned i forhold til antall leste bøker, men bloggingen har det vært verre med. Jeg er i innspurten av en oppgave og så er det alle disse julearrangementene da som forstyrrer litt:-) Det kan  se ut som det blir vanskelig å nå målet om 50 leste bøker i år, men det er langt fra umulig. Jeg mangler 7-8 bøker og skal både reise på ferie før jul og ikke minst ha juleferie, så mine lesemål for og oppsummering av leseåret 2012 og 2013 skal definitivt vente litt til.

I november leste jeg 4 bøker og det er faktisk ikke så verst.
Vakre skapninger av Kami Garcia og Margareth Stohl
Variantene av Robison Wells
Bare for deg av Sylvia Day
Kirsebærsnø av Ingelin Røssland

Beautiful Creatures (Caster Chronicles, #1)Variant (Variant, #1)Bared to You (Crossfire, #1)Kirsebærsnø

I november har jeg begynt på tre nye serier og ikke fortsatt på en eneste, så dette lover ikke godt for målet om å fullføre serier. Jeg har lest en norsk forfatter og attpåtil kvinnelig som veier litt opp. Lydbok har for første gang på lenge overhodet ikke fungert for meg og musikk på øret har vært foretrukket. Alle de fire bøkene er gitt ut i høst så kan ikke skryte på meg at de har stått i bokhyllen min særlig lenge. Bøkene oppfyller vel ingen andre krav fra målene mine for i år bortsett fra at jeg er nærmere målet om antall leste bøker. Så for å klare alle målene må jeg i løpet av desember lese minst 8 bøker, alle bør være av norske forfattere, fra bokhyllen min og oppfølgere av serier. Jeg må lese Stephen King, Dickens, Skram og John Irving, og julegavene fra i fjor må leses. Riktignok er Amalie Skram blant dem, men for å være helt ærlig er det ikke Hellemyrsfolket som frister mest for tiden.

Til desember har jeg lånt med meg et par romantiske ungdomsbøker med jul som tema, pluss et par nye norske lette og morsomme, og dette er jo i tillegg til de jeg allerede hadde liggende både påbegynt og ikke påbegynt hjemme. Snart er det valgets kval om hvilke heldige utvalgte bøker som skal få være med i kofferten på ferie. Et luksusproblem, ja jeg vet, men fullt ut vanskelig. Jeg tror jeg i årets siste måned nøyer meg med å forsøke å komme nærmest mulig 50 bøker og så får jeg se hvor langt unna jeg var de andre målene etter det. Vi har jo alltids neste år!

13 kommentarer:

 1. Jeg så virkelig for meg at jeg skulle få lest Charles Dickens dette året og gikk på med godt mot. Men det ble ikke mer enn en bok likevel :-)
  Jeg synes det er greit å ha lesemål, så lenge de er veiledende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest en halv David Copperfield, så får se om jeg gjør den ferdig etterhvert, men det blir ikke i år. Jeg bør vel heller prøve meg på noe annet av Dickens. Det er fint med litt struktur på lesingen hvis man har rom for å lese det man vil.

   Slett
 2. Det er tanken som teller, er det ikke det de sier? ;) Lykke til med lesemålet om 50 bøker! Jeg skal selv prøve meg på den til neste år! Så har vi alltids neste år igjen hvis det ikke går så bra ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er tross alt det. Jeg har troen på å nå 50 og fant ut at hvis jeg er litt fleksibel så mangler jeg egentlig bare 6 bøker for å nå det.

   Slett
 3. Jeg har ønsket meg vakre skapninger av ei venninne til jul, så jeg har en liten anelse om at jeg får den. Håper det, den historien virker så spennende:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da håper jeg du liker den, for jeg var ikke så begeistret. Silje fra Siljes skriblerier derimot likte den veldig godt.

   Slett
 4. Flott oppsummering, og jeg er sikker på at du klarer femti bøker tilsammen. Jeg skal lese Dickens A Christmas Carol, og tenker at den dekker Dickens målet for 2012 - det er bare å henge seg på så kan vi ha en minisamlesing :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skal klare det! Jeg har Dickens Ghost Stories med den i, så det er godt mulig jeg følger deg der:-)

   Slett
 5. Jeg hadde også planer om å lese Dickens i år, men endte på null bøker ;) Er spent på hvilken bok av Stephen King som står på leselisten din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest en halv og det er ikke bare bare med Dickens:-)Nå lokker Silje med samlesing av A Christmas Carol, så da bør jeg klare det også.
   Jeg begynte faktisk på Carrie i går, så det ser ut til at jeg kan hake av det målet også. Ellers har jeg The Shining og The Running Man i bokhyllen i tillegg til at jeg har ønsket meg flere til jul. Har innbilt meg at Stephen King er en forfatter for meg selv om jeg kun har lest The Long Walk tidligere.

   Slett
 6. Lykke til med og nå målet ditt :)

  SvarSlett
 7. The Long Walk har jeg liggende - er det ikke den som er litt HungerGames-aktig? Den har fristet meg lenge, men aldri nok til at jeg faktisk plukker den opp.
  Merkelig. Stephen King er alltid like skummel, men nå er det svært lenge siden jeg har lest noe av han. Herregud, tror ikke jeg har lest noe King siden jeg var ung. (years of yonder). Kanskje jeg får skvise han inn i 2013 målene.

  Anbefaler forresten Lucie av Amalie Skram. Hun kan dette med falne kvinner og gretne menn -)

  SvarSlett
 8. Jo, The Longyearbyen Walk er nok litt Hunger Games-aktig. Dystre greier altså, men det er vel Stephen King kjent for og forsåvidt også Amalie Skram. Lucie har min mormor fortalt mye om, en bok som har gjort inntrykk. Har bare Hellemyrsfolket i hyllen akkurat nå.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)