torsdag 20. desember 2012

Hva gir deg julestemning?

De aller fleste av oss har visse tradisjoner i julen også når det kommer til hvilke filmer vi må se for å få julestemning, og kanskje også TV-serier og bøker vi liker å lese i julen. For meg er det veldig ofte musikken som gir meg julestemning som for eksempel sangene i Tre nøtter til Askepott, slik at det holder at det står på i bakgrunnen. Her er noen av mine favoritter og jeg håper du vil dele dine også:

A Nightmare Before Christmas: kongen i Halloweenland kjeder seg og bestemmer seg for å ta kontroll over julen i Julelandet og lager sin helt egne versjon av julen. For alle Tim Burton-fans er denne et must, og som vanlig fra Burton er ikke dette en animasjonsfilm for de aller minste, men for voksne og større barn.


Love Actually: denne har etterhvert blitt en tradisjon for meg og mange andre. Jeg var ikke en gang veldig begeistret første gang jeg så den, men nå hører den førjulstiden til og jeg liker den bedre enn første gangen jeg så den. De små historiene gjør at jeg hver gang finner noe nytt jeg liker selv om jeg alltid synes scenen der Emma Thompson åpner julegaven fra mannen er den sterkeste.

Mickey's Christmas Carol: Disneyversjonen av Dickensklassikeren var mitt første møte med historien og jeg synes denne er fin for de små. Her er også musikken sentral for stemningen og på DVDen er det noen andre veldig fine små julevideoer i tillegg.


Men Behaving Badly Christmas Special: En del TV-serier har egne julespesialer og mange TV-serier har egne juleepisoder. Jeg har egentlig aldri sett den vanlige serien av MBB, men for omkring ti år siden fikk jeg låne denne på VHS og syntes den var hysterisk morsom. Jeg har sett den mange ganger siden, men det begynner å bli en stund siden, så kanskje det er på tide.


På TV på julaften må jeg så klart se nevnte Tre nøtter til Askepott og vil gjerne også få med meg Disney sin julekavalkade. Andre klassikere er jo Hertuginnen og hovmesteren på lille julaften. Har du noen andre favoritter som får deg i julestemning?

2 kommentarer:

 1. Det er for det meste julesanger som gir meg ordentlig julestemning; Stille Natt, Mitt hjerte alltid vanker, O helga natt og Deilig er jorden er noen av mine favoritter. Nå er det mørkt i stall og i låve og Mørketida er også fine sanger som får meg til å glede meg til jul. Og Tre nøtter til Askepott, selvfølgelig :-)

  Ønsker deg en flott jul, Silje!

  SvarSlett
 2. Jeg var ikke helt sikker før i går, men nå vet jeg det: Lady og Landstrykeren! Når de spiser kjøttboller og spaghetti mens italienerne synger for dem, da er det jul. Ellers er den første Alene Hjemme-filmen et julemust for meg, og jeg må høre gjennom hele Tsjaikovskijs Nøtteknekkeren én gang før jul. Men det er egentlig mye som gir meg julestemning, spesielt av musikk. De gamle amerikanske sangene fungerer alltid, men skal det være norske sanger, må de være fremført av kor. Den sikreste julestemningen er det luktesansen som gir meg, spesielt lukten av pinnekjøtt og mandariner.

  Jeg likte heller ikke Love Actually da jeg så den første gang, og ga filmen til mamma etterpå. Hun elsker den, så det passet jo bra:-) Men jeg er helt enig om den Emma Thompson-scenen! Det jeg husker best er når hun sier til mannen sin at han får livet hennes til å føles latterlig, eller noe sånt. Det må være den replikken som har gitt meg best forståelse av hvordan utroskap oppleves. Veldig gripende og trist.

  Ha en fortsatt god og stemningsfylt jul, Silje!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)