fredag 16. november 2012

Mine julegavetips del 1


Julen nærmer seg og listene mine med forslag til presanger har begynt å ta form.  Her er noen av mine tips og flere av dem er bøker jeg skal gi i presang i år. Jeg håper ikke de som skal få bøkene leser bloggen min (satser på det). Jeg hadde så mange kategorier at jeg fant ut at det var best å dele innlegget i to både av plasshensyn, men først og fremst at jeg ikke har tid til alle i dag:-) Blant annet barnebøkene kommer derfor en annen dag. Jeg skal på jakt i helgen, så da kan det være jeg finner noen nye tips.
"Metro 2033" av Dmitry Glukhovsky
Til den "sære": jeg vil ikke røpe hvilket familiemedlem det er snakk om her, men noen liker originale bøker og historier spesielt godt og akkurat denne personen er glad i både sci-fi, dystopia, grøss og thrillere. Jeg har dermed tenkt å gi den russiske dystopien Metro 2033 som jeg har veldig lyst til å lese selv. Verden ligger i ruiner og tusenvis av mennesker har søkt tilflukt i Moskvas metrosystem. Boken ble kåret til årets bok av Moscow Times og blir omtalt som Mesteren og Margarita møter The Road! Boken kom på norsk i år, men ble først utgitt i 2005. 

Til romantikeren (og med det mener jeg alle som ikke har et hjerte av stein;-): Himmelen begynner her (The Sky is Everywhere) av Jandy Nelson. En nydelig og morsom bok om 17 år gamle Lennie som finner på å forelske seg samtidig som hun sørger over søsterens død. Min omtale her.


  Til ungdommen (og andre som er ung til sinns):
  Fantasy:Mørk engel (Daughter of Smoke and Bone) av Laini Taylor er en original og spennende start på en fantasyserie som jeg allerede har gitt i presang i år. Det er mystisk, vakkert og eksotisk. Del to av denne har akkurat kommet ut på engelsk for de som leser det. Min omtale.
  Dystopi: jeg leste nettopp boken Variantene av Robison Wells som er en av de bedre dystopiene jeg har lest for ungdom. Den er passe ubehagelig og lettlest. Min omtale kommer om en ukes tid.
                              
  Til bokelskere: Eselører - norske lesehester anbefaler de beste bøkene. Jeg må nevne med en gang at siden jeg har med et bidrag i denne boken er jeg ikke helt subjektiv, men jeg vil likevel anbefale den. Et annet tips er den helt nye utgaven av 1001 books you must read before you die.
"Eselører - norske lesehester anbefaler de beste bøkene"
   Jeg skulle gjerne hatt noen tips til barnebøker spesielt for de mellomstore barna som gjerne kan lese selv også. Gi meg gjerne tips i kommentarfeltet eller si fra om du har skrevet om dette på din egen blogg.

  12 kommentarer:

  1. Takk for du deler tipsene dine :)

   Til mellom barn :P hehe eller hva det kalles..
   Kanskje Høsten av Jan Henrik Nielsen
   eller Gone av Michal Grant. Som jeg syns er veldig bra og passende for både unge jenter og gutter :)
   Hvilket begge vel egentlig er :)

   SvarSlett
   Svar
   1. Takk for tips. Det er først og fremst de som er litt yngre jeg sliter med, men dette er gode tips til de fra 10 og oppover kanskje.

    Slett
   2. Ja disse passer nok best til 10 og oppover..

    De litt yngre er jeg ikke helt inni heller nei.. :)

    Slett
  2. Mellomstore barn, er det 10-12-åringer?:) Kjønn? Til jenter på mellomtrinn vil jeg gjerne anbefale "Hei, det er meg" av Nina Grøntvedt eller "Dustedagboka" av Rachel Renee Russel, den siste anmeldt her: http://synne77.blogspot.no/2012/08/dustedagboka.html. Pym Petterson er også bra! http://synne77.blogspot.no/2012/09/ja-bker-nei-bker-og-tja-bker.html

   SvarSlett
   Svar
   1. Det er først og fremst gutter, en på 7 og en på 9. Takk for tips, har en jente på 12 å kjøpe til også, men tror jeg har noen ideer.

    Slett
  3. Her var det mye bra! Mørk engel elsker jeg, Eselører skal jeg også gi til jul, Himmelen begynner her er fin og Variantene gleder jeg meg til å lese.
   Jeg har også noen bøker jeg skal gi bort til jul som jeg kunne tenkt meg å skrive om. Men har vært litt redd for at den som skal få dem skulle lese om det. Problemet er at det er bøker som er så spesielle at den som skal få den ville forstått det med en gang :-D

   SvarSlett
   Svar
   1. Hehe, ja jeg tenkte også på det at de jeg skal gi det til leser her, men tar sjansen. Jeg håper du skriver et innlegg for jeg er nysgjerrig:-)

    Slett
  4. "Himmelen begynner her" er bare e heilt SUPER bok!! Eg las ho for eit år sidan. :) "Eselører kunne eg ha ønska meg sjølve òg :) Verker som ei veldig god bok! Ha ein fin kveld vidare. :)

   SvarSlett
   Svar
   1. Ja, det var den første boken jeg leste i år og ikke mange bøker har nådd opp etter det;-) Siden jeg var så heldig å få flere eks. av Eselører er det nok noen som skal få en av meg til jul.

    Slett
  5. Himmelen begynner her og Metro 2033 er bøker jeg kunne tenkt meg til jul, ellers så synes jeg selvfølgelig at Mørk Engel er en bok som alle bør lese. He he :-)

   SvarSlett
   Svar
   1. Ja, regner med at Mørk engel blir julegave fra deg eller kanskje du ga den til dem allerede i fjor. Har du begynt på neste bok?

    Slett
   2. Jeg har lagt den litt på vent, men jeg gleder meg til å lese den. Mørk Engel har jeg gitt bort i gave, ja, men ikke til jul - forløpig ;-)

    Slett

  Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)