søndag 11. november 2012

En smakebit på søndag: The Graveyard Book av Neil Gaiman

En smakebit på søndag er en ukentlig post hos Mari - Flukten fra virkeligheten der du skal dele noen linjer fra en av bøkene/boken du leser akkurat nå. Deretter lenker du til bloggen hennes og legger igjen lenke til din bloggpost på hennes innlegg så vi alle enkelt kan klikke oss inn på alle smakebitene.

I dag har jeg akkurat fullført Variantene av Robison Wells som jeg skal blogge om først om to uker som en del av bokbloggturneen. Jeg holder også på med en lydbok og siden jeg også har boken her skal jeg gi en smakebit fra den. Det er Neil Gaiman sin The Graveyard Book som er min første bok av forfatteren og boken vi leser i lesesirkelen jeg er med i. Jeg har et eget mål for året der jeg har tatt med et knippe forfattere jeg vil lese noe av. Nå når året nærmer seg slutten har jeg lest en halv Dickens og nå begynt på Gaiman, så det ser ikke kjempebra ut for dette målet, men men, det kommer jo flere år;-) Her er min smakebit, hentet fra det første kapittelet How Nobody came to the graveyard:
"Strike me silly," said Mr. Owens, "if that isn't a baby." "Of course it's a baby," said his wife. "And the question is, what is to be done with it?" "I daresay that is a question, Mistress Owens," said her husband. "And yet, it is not our question. For this here baby is unquestionably alive, and as such is nothing to do with us, and is no part of our world." "Look at him smile!" said Mrs. Owens. "He has the sweetest of smiles," and with one insubstantial hand she stroked the child's sparse blond hair. The little boy giggled with delight. (Hentet fra s. 13-14)
The Graveyard Book

14 kommentarer:

 1. Interessant smakebit! Denne boken har jeg hørt veldig mye bra om, så jeg skal plukke den opp før eller senere :) Gleder meg til å høre hva du synes om den når du er ferdig! (Hvis du skriver om den)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal nok skrive om den i desember en gang, etter at vi har hatt møte i lesesirkelen:-)

   Slett
 2. Jeg har hørt veldig mye bra om denne boka, så den skal leses en gang. Jeg har lest Coraline og Sandman tidligere, og de likte jeg veldig godt. Sanman er selvfølgelig aller best ;-)

  God søndag, Silje

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fin så langt. Det er som sagt min første Gaiman-bok, men har sett Coraline på film. Sandman må selvfølgelig sjekkes ut også:-)

   Slett
 3. Neil Gaiman har jag hört mycket om och bara bra saker :)

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Har hört om författaren men kände inte till så mycket.

  SvarSlett
 5. En fin smakebit fra en av mine favorittbøker! Jeg er en devoted Gaiman fan og tror jeg har lest alt han har gitt ut :-) The Graveyard book har jeg lest både på engelsk og norsk og de er begge like fine. Noen ganger skulle det vært sånn at en kunne lese noen av favorittbøkene sine for første gang. Det er alltid noe med den førstegangsopplevelsen av å virkelig elske en bok :-)
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åja, det hadde vært fint å kunne få en opplevelse på nytt:-) Forhåpentligvis har man mange favorittbøker i vente. Jeg skal inn å sjekke om du har skrevet noen omtaler av Gaiman-bøker. Jeg har Amerikanske guder stående i hyllen og Stardust har jeg hatt på leselisten lengst av alle hans bøker.

   Slett
 6. Fin smakebit:-) har ikke lest noe av denne forfatteren dør, har Amerikanske guder liggende ulest. Dette er en forfatter som jeg er veldig nysgjerrig på.

  SvarSlett
 7. Neil Gaiman har jeg veldig lyst til å lese mer av, foreløbig begrenser det seg til et dikt og "Coraline" - men det gir mersmak. Og ikke minst frister denne smakebiten :)

  SvarSlett
 8. Har ikke lest noe av denne forfatteren ennå, men jeg skal stifte bekjentskap med han etterhvert:) Takk for fin valgt smakebit! Godt å høre det ikke bare er jeg som ikke når målene som jeg har satt i år, ikke alltid lett. Heldigvis er det store muligheter å prøve seg igjen til neste år:)Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Jeg har heller ikke lest noe av Gaiman, men det er sannelig på tide at det snart skjer! Håper du koser deg med boka videre!

  SvarSlett
 10. Spennende smakebit fra en bok jeg ikke har hørt om før! Tusen takk for tipset :)

  SvarSlett
 11. Gled deg, denne er spennende! :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)