mandag 6. januar 2014

Noe å glede seg til i januar

Et noe forsinket innlegg om hva jeg ser frem til i januar for vips, så var vi en liten uke inne i 2014 allerede. Får skylde på feriemodus som jeg straks skal rått og brutalt ut av. Så her kommer noe av det jeg gleder meg til i årets første måned og sammen med det sier jeg godt nyttår til alle sammen.

Bøker:

Alfabethuset6. Alfabethuset av Jussi Adler-Olsen nå på norsk. Dette er den danske forfatterens debutroman, en psykologisk thriller med handling fra andre verdenskrig som ikke er en del av Avdeling Q-serien hans.Hollow City (Miss Peregrine, #2)14. Hollow City av Ransom Riggs (Miss Peregrine 2). Oppfølger til Miss Peregrines Home For Peculiar Children som også har kommet på norsk.
La meg sove til dette bare er en drøm21. La meg sove til dette bare er en drøm av Ellisiv Stifoss-Hanssen. Forfatteren romandebuterer med bok om en kvinne med livmorhalskreft som har fått gode omtaler.


Annet:
I slutten av måneden blir kortlistene til bokbloggerprisen offentliggjort. Disse danner grunnlaget for mye av det jeg har tenkt å lese første halvår av 2014 og jeg gleder meg stort!

Kino:
17. Boktyven på kino. Markus Zusak sin suksessfulle og kritikerroste bok kommer som film og har fått gode kritikker. Utrolig nok har jeg ikke lest den enda selv om den har vært på leselisten lenge og jeg likte hans andre bok på norsk Jokeren veldig godt. Boken må kanskje inn som et eget lesemål i år.

17. Kvinnen i buret. Filmatisering basert på danske Jussi Adler-Olsens første bok i serien om Avdeling Q. En av de få krimseriene jeg har fått med meg de siste årene og denne boken er nervepirrende god.

TV:
12. Bitten. TV-serie basert på Kelley Armstrongs serie (Women of the Otherworld) som jeg har lest første bok av og skrev anmeldelse av på bloggen. Serien er tilgjengelig på HBO Nordic bare timer etter sendetid i USA.


13. Girls sesong 3 på HBO Nordic. Hannah og de andre er tilbake i en serie jeg liker bedre og bedre om jenter i 20-årene i New York.
13. True Detective også på HBO Nordic. Ikke en bokrelatert serie dette heller såvidt jeg vet, men den ser veldig lovende ut og jeg gleder meg.


For dere som er interessert i hvilke TV-serier som har premiere i Norge fremover kan jeg tipse om nettstedet Serienytt sin oversikt, et nettsted jeg forøvrig også bidrar med anmeldelser o.l.

4 kommentarer:

 1. Jeg leser boktyven akkurat nå. Gleder meg til å se filmen på kino :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror Boktyven må bli neste lydbok for meg og deretter film:-)

   Slett
 2. Eg gler meg til Adler-Olsens bok :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har fortsatt Marcoeffekten igjen i Avdeling Q-serien, men har hørt mer bra om Alfabethuset.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)