søndag 28. april 2013

Lines lesesirkel: Northanger Abbey og en smakebit

Northanger Abbey er visstnok den første boken Jane Austen skrev, selv om det ikke var den første hun fikk utgitt. Den ble nemlig ikke utgitt før etter hennes død i 1817. Dette er også min første Austen-bok og det er i grunn på tide. Northanger Abbey er denne månedens bok i Lines lesesirkel fra 1001-bøker. Jeg har dessverre ikke klart å bli ferdig med boken til bloggdatoen som er i dag, og nærmer meg foreløpig kun halvveis. Jeg begynner heldigvis å komme inn i historien så det er lettere å lese i den. Når kvelden kommer og det er litt tid til å lese er jeg så trøtt at det er vanskelig å få lest mer enn noen få sider og enten lettere bøker eller en episode av en TV-serie o.l. er mer fristende. En ting er at språket er litt gammelmodig , en annen ting er å sette seg inn i sjargongen, måten å konversere på, væremåte osv når man har lest relativt lite litteratur fra perioden og heller ikke sett særlig mange av de såkalte kostymedramaene. Det går seg heldigvis til og jeg skal absolutt fortsette å lese boken, men har ikke prioritert eller hatt lyst til å tvangslese meg gjennom den for å rekke denne datoen. Jeg gleder meg til å lese de andre innleggene i dag og til å bli inspirert til å lese videre. Line påpeker i sitt innlegg i dag at det er flere referanser til tidligere lesesirkelbøker som må være ekstra morsomt for de som har lest disse.

Dette blir også min smakebit på søndag hos Mari siden jeg ikke har fått lest ferdig boken og kan komme med en omtale.  Her kommer en smakebit fra s. 37 der Catherine nylig har kommet til bath med ekteparet Allen og deltar i selskapeligheter og møter nye venner, heriblant den unge Mr. Thorpe:

"This brought on a dialogue of civilities between the other two; but Catherine heard neither the particulars nor the result. Her companion´s discourse now sunk from its hitherto animated pitch, to nothing more than a short decisive sentence of praise or condemnation on the face of every woman they met; and Catherine, after listening and agreeing as long as she could, with all her civility and deference of the youthful female mind, fearful of hazarding an opinion of its own in opposition to that of a self-assured man, especially where the beauty of her own sex is concerned, ventured at length to vary the subject by a question which had been long uppermost in her thoughts, it was, "Have yo ever read Udolpho, Mr. Thorpe? "Udolpho! Oh, Lord! Not I; I never read novels; I have something else to do,"

                                         
10 kommentarer:

 1. Denna har jag inte läst, är inte så glad i Austen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er som sagt min første Austen, så jeg er ikke helt sikker enda:-)

   Slett
 2. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde hatt tid til å lese denne sammen med dere! Livet er på et sted hvor jeg i dag har noen får timer for meg selv, men hvor det er luksus. Jeg ser at ting kan bli bedre til høsten og gleder meg til det! :-)
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja som du ser har jeg egentlig ikke hatt tid:-) Jeg måtte i så fall ha startet på den mye tidligere. Håper du får tid til en lesesirkelbok eller to til høsten da. Jeg har enda til gode å fullføre en, selv om jeg har planer om å gjøre det med denne.

   Slett
 3. Har ikke lest noe av henne før, men har planer om å lese denne og andre etter hvert. Tusen takk for smakebiten:) Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kjennes som Austen er en av de man bør lese. Det er så mange referanser til henne og sammenligninger, så for oss som er glad i å lese er det nok en fordel.

   Slett
 4. Tack för smakbiten. Just den här har jag inte läst av Austen.

  SvarSlett
 5. Jeg ble heller ikke ferdig, men har jo lest den før, så det er ikke helt krise at jeg sovner hver k%veld og står bomfast på 34%. Ikke boka sin feil altså. I motsetning til deg dog er jeg STOR fan av Austen, med dette som en av de aller beste. Ikke gi opp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, kjenner meg igjen i det å sovne fra bøker. Jeg leser en annen bok på sengen som er litt lettere og så prøver jeg å heller lese litt på kvelden, men det hender at jeg sovner da også. Jeg skal ikke gi meg og har enda ikke bestemt meg for om jeg er fan altså. Jeg synes det går lettere nå og ikke minst har alle de positive innleggene gitt meg et puff til å lese videre.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)