onsdag 3. april 2013

Oppsummering av februar og mars

Jeg har vært en dårlig blogger den siste tiden mye grunnet oppgaveskriving og eksamen. Jeg har vel også vært en dårlig leser så det er vel hovedgrunnen til at jeg ikke skrev et eget oppsummeringsinnlegg for februar. Jeg hadde nemlig kun en fullført bok og det kjentes bare for stusselig. Riktignok var det årets korteste måned og jeg hadde minst to bøker som var godt over halveis fullført, men likevel. I februar og mars har jeg lest seks bøker og det er ihvertfall godkjent om ikke annet. Her kommer de:

Colin Fischer av Ashley Edward Miller og Zack Stentz: en bok om en gutt med Aspergers som skal begynne sitt første år på High School og de utfordringer det medbringer. Jeg har skrevet omtale av denne på Escape in a Book. Kanskje den kommer hit også når jeg begynner å ta igjen etterslepet av bokomtaler som må skrives:-).

Colin Fischer

Gjenspeilt i deg av Sylvia Day: dette er bok nummer to i Crossfire-trilogien om Eva Tramell og Gideon Cross. Det er den serien som har fulgt etter Fifty Shades of Grey både på bestselgerlistene og i innhold. Jeg har selv ikke lest Fifty Shades og tror det holder lenge med denne serien. Eva Tramell flyttet til New York i den første boken (les omtalen min her) og møtte forretningsmannen Gideon Cross og det sa vel noe sånt som pang mellom de to. Forholdet er en berg- og dalbane og etter en måned sammen går de allerede i parterapi (!). I denne boken dukker det opp både en og to ekser og annet grums fra fortiden som selvfølgelig skaper problemer mellom paret. Dette er nok det nærmeste jeg kommer noen Guilty Pleasure i bokverdenen på lenge. Det er klisjefylt, urealistisk med irriterende mange intriger og misforståelser, men akk så underholdende, spennende, intenst og medrivende. Det var akkurat dette jeg trengte for å komme meg ut av lesetørkegropen jeg var nede i en periode i vinter. Ironisk nok kanskje er sexscenene ikke særlig erotiske eller spennende når de kommer så ofte og detaljerte og kunne godt vært tonet ned noen hakk. Jeg gleder meg uansett til siste boken i serien for å få vite hvordan det går med de to "turtelduene".Din vakre jævel av Helene Uri og Arne Svingen: en bok om et forhold mellom en dame på 25 og en gutt på 15 som jeg ikke er helt sikker på hva jeg egentlig synes om. Boken er nominert til Uprisen som deles ut i slutten av mai og omtalen min kan du lese her.

Din vakre jævel!

Nærmere høst av Marianne Kaurin: en veldig sterk og god bok som utrolig nok er skrevet av en debutant. Vi følger en jødisk families krigshverdag under 2. verdenskrig frem til den skjebnesvangre natten da politiet banker på døren. Denne er også nominert til Uprisen. Omtale kommer senere.
"Nærmere høst" av Marianne Kaurin

Code Name Verity av Elizabeth Wein: enda en ungdomsbok fra andre verdenskrig. Denne handler om vennskap og kvinner som spiller viktige roller for de allierte under krigen som spion og pilot. Den har blitt skrytt opp i skyene så forventningene var høye da jeg startet. Jeg ble ikke helt revet med av denne historien av ulike grunner. En av dem er at min manglende tilstedeværelse under lyttingen av boken på bussen og altfor mange pauser underveis og det er ikke boken sin feil, ihvertfall ikke fullt og helt. Når det kommer til boken synes jeg det ble lit for mange detaljer om fly og flyving som bidro til at jeg falt litt ut fra start av. Jeg har derfor ikke lyst til å si så mye å si om boken og skal heller vurdere å lese den på nytt en gang senere når jeg er mer klar. Jeg velger derfor å henvise dere til Mari fra Flukten fra virkeligheten sin veldig fine og rosende omtale av boken.
Code Name Verity

Kretsen av Alexandra Beverfjord: det er lenge siden jeg har lest krim og denne her gjorde at jeg har lyst til å lese mer. Dette er også en av de bøkene som har gitt meg leselyst igjen. Det er en spennende, velskrevet og befriende lettlest krimroman. Når det er sagt er det ikke en bok jeg kommer til å huske spesielt lenge, til det mangler den mer originalitet og dybde. Omtale kommer mest sannsynlig senere;-).
"Kretsen" av Alexandra Beverfjord

8 kommentarer:

 1. Fin oppsummering, Silje. Skjønner godt at koselesing og blogging blir satt litt til side når det er eksamen og oppgaveskriving. Gleder meg til omtalen din av Kretsen :-). God lesemåned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg håper jeg karrer meg til å skrive den snart;-)

   Slett
 2. Code Name Verity har jeg veldig lyst til å lese:) Høres spennende ut:) Takk for tips:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den har som sagt fått veldig mye skryt på blogger og Goodreads, men jeg falt ikke pladask.

   Slett
 3. Et skikkelig keiserens-nye-klær-innlegg det der
  , for, det skulle ikke mer til enn et hint om en fiftyshades etterfølger til at jeg febrilsk begynte å rote etter kindelen. Og det til tross for at jeg med høylydt har utbasunert hvor dårlig 50 var som trio. Ja, ja, alle kan vi ikke være dype og reflekterte med god smak. Det har man uansett ikke tid til når man prøver å lese 100 bøker i år med en frekvens på 4 i måneden.
  Synes 6 på 2mnd er helt ok jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare å hive seg med så du får opp boksalet ditt. Jeg synes vi kan reflektere og få god smak når vi blir gamle. Jeg har kun 50 som mål så da er det helt ok:-)

   Slett
 4. Nummer 2, 3 og 4 ligger hjemme i lesehyllen min :-) Kretsen har jeg lest, men Kronprinsessen ligger også i lesehyllen, så det var veldig likt det du har lest og det jeg skal i gang med!
  Det var fint å lese en kort omtale av bøkene, så jeg vet mer om hva de handler om. Fin oppsummering!
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 5. Ikke verst med så mange like. Spesielt de to første er veldig lettleste. Kronprinsen har jeg lånt med meg også:-)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)