torsdag 22. september 2011

Boktema hos Anette

Nå er vi ferdig med alfabetet, men boktemaet fortsetter. Denne gangen er det den beste boken du har lest i år det skal blogges om. Jeg har hatt et noe skuffende leseår så langt, men en av de mest positive opplevelsene har vært å høre bøkene om Sookie Stackhouse på lydbok. Hvis jeg skal velge en bok tar jeg den første jeg hørte, nemlig From Dead to Worse, nr 8 i serien. For de som ikke kjenner serien er det denne bokserien TV-serien True Blood er basert på. I bøkene er det den telepatiske servitøren Sookie Stackhouse alt handler om. Hun møter utrolig mange ulike skapninger gjennom disse bøkene og blir utsatt for usannsynlig mange farer. Bøkene har humor, spenning, sex, pene "mennesker" og romantikk. En annen ting jeg liker med denne serien er at den har en avsluttende historie i hver bok og slutter ikke med en cliffhanger. Dette har faktisk ført til at jeg har valgt å lese videre i denne serien fremfor en del andre.

Jeg var begynt å bli litt smålei av serien, men det tok seg virkelig opp med da jeg prøvde meg på lydbokversjonen. Johanna Parker leser med innlevelse, ulike dialekter og stemmer. Det er ikke stor litteratur, men veldig underholdende. I tillegg var lydbok perfekt for å finne tilbake til leselysten og gjøre ellers kjedelige bussturer til jobb mer spennende:-)

10 kommentarer:

 1. Johanna Parker leser disse bøkene på en fantastisk måte, jeg er enig i alt du skriver, Silje :) Ja, alt med unntak av favoritt boken i serien, min favoritt er nemlig bok #4; Dead to the World.

  SvarSlett
 2. Dette var en helt ukjent serie for meg. Og en får virkelig mange bra tips når en leser om andres favorittbøker :-)

  SvarSlett
 3. Mari: Det er egentlig ikke bok nummer 8 som er min favoritt i serien heller, men av de jeg har lest i år. Siden det var den første jeg hørte på lydbok valgte jeg den. Skjønner det med nummer 4, vil jo gjerne ha mest mulig Eric;-)Husker jeg likte både nummer 3 og 4 spesielt godt.

  Astris Terese: Ja, det er veldig kjekt å få gode tips, selv om skal lese-bunken når uante høyder:-)

  SvarSlett
 4. Må si meg enig med nummer fire. Husker ikke helt hva bok nummer åtte handlet om? Jeg leste alle bøkene fra 1-9 i løpet av 14 dager, julen for to år siden...

  SvarSlett
 5. Hehe, ikke så rart at du ikke klarer å skille bøkene da. Jeg husker godt hva de fire første handlet om, men så begynner det å gå i surr. Som sagt husker jeg nummer 8 fordi det var den første jeg hørte på lydbok.

  SvarSlett
 6. Bok nummer fire er min True Blood-favoritt også ;-)

  SvarSlett
 7. Eg har lest alle som er gitt ut på norsk, og har delte meininger om kvaliteten på bøkene, men det er god tidtrøyte:-)

  SvarSlett
 8. Jeg visste ikke at True Blood var basert på denne bokserien, man lærer stadig noe nytt :)

  SvarSlett
 9. Godt valg! Jeg har foreløpig bare lest de to første bøkene i serien, men har absolutt lyst til å lese flere :)

  SvarSlett
 10. Elida: har hørt at den norske oversettelsen ikke er så bra. Er jo enig i at det ikke er høy litterær kvalitet på dette, men noe av det jeg liker med serien er at den overhodet ikke gir seg ut for å ha det heller, men er veldig uhøytidelig (hvis man kan kalle det for det).

  Melusine: Bøkene er ganske annerledes enn TV-serien. Handlingen følger stort sett ikke bøkene og jeg vil si at TV-serien er mørkere.

  Anette: ja som nevnt over synes jeg 3 og 4 var de beste, og mange andre nevner bok 4, så du kan glede deg:-)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)