tirsdag 3. februar 2015

Noe å glede seg til i februar

Februar kom med stormskritt og tok med seg både snø og sol. Studiene er i gang igjen i tillegg til full jobb, så blogging og lystlesing kommer nok litt langt ned på listen fremover. Samlesingen til bokbloggerprisen er i gang og jeg har faktisk lest hele 4 av de 6 nominerte bøkene, så da bør jeg komme meg gjennom de resterende to før august. Kanskje jeg også rekker å lese litt i de allerede leste bøkene og helst også skrive ett innlegg. Vi får se. Denne måneden er det Unnskyld av Ida Hegazi Høyer som skal samleses.

For egen del er det disse utgivelsene jeg er er mest spent på i februar:

februar:
Jeg gir deg sola10. Jeg gir deg sola av Jandy Nelson: Nelson sin forrige bok Himmelen begynner her er helt oppe blant mine favorittbøker. Da er det en selvfølge at jeg at jeg vil lese hennes nye bok som nå kommer på norsk. Jeg har allerede den engelske utgaven på Kindlen, men siden jeg leste den forrige på norsk er det godt mulig jeg velger det denne gangen også. Denne gangen handler det om tvillingene Jude og Noah som har mistet det nære forholdet de har hatt gjennom oppveksten når de nå er ungdom. Boken fikk faktisk den prestisjefylte Printz-prisen i dag, og kommer så inn under et av lesemålene mine for 2015 om prisvinnende bøker.

Minnesota og støvet18. Minnesota og støvet av Kjartan Hjulstad: norsk ungdomsroman om å vokse opp i et naturreservat fra en debutant. Jeg vet lite om den, men den er aktuell for Bokbloggerprisen 2015. Akkurat nå er jeg klar for å ta fatt på bunken oversatte bøker fra i fjor som jeg ikke rakk å lese, men denne er ihvertfall verdt å merke seg.


Divergent 3 - De lojale av Veronica Roth: jeg leste de to første bøkene i fjor og må selvfølgelig få med meg den spennende avslutningen. Selv om jeg synes andre dystopier på mange måter er bedre enn denne serien, så er den av de mer underholdende.
Film:
20. Still Alice: boken Alltid Alice av Lisa Genova var en utrolig god og sterk leseopplevelse om en middelaldrende professor som blir rammet av Alzheimers. Jeg er veldig spent på filmen og at hovedrolleinnehaver Julianne Moore allerede har fått flere priser for sin rolletolkning og er en het Oscarkandidat er lovende.

4 kommentarer:

 1. Jeg visste ikke at de har laget film av Alltid Alice. Boken var utrolig fin (og fæl), så den skal jeg absolutt se. Takk for tipset! Ønsker deg en fin onsdag.

  SvarSlett
 2. Har du lest Jandy Nelson - boka enda? Jeg blir helt gal av den. Passert 200 sider og den appellerer overhodet ikke til meg. Det er en kamp om å gidde lese videre, og nå er jeg på nippet til å slenge den i veggen. Hva er galt med meg?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg har ikke lest den foreløpig, men har tenkt til det snart. Nå ble jeg litt engstelig og jeg håper det er noe galt med deg, for jeg har planer om å like den boken veldig godt!! Det er så kjipt når bøker du håpet å like, kanskje til og med å elske, blir en kamp.

   Slett
  2. Det er helt sikkert noe galt for meg, for resten av verden elsker boken. Nå har jeg kommet til side 290, og er stadig like skuffet. Det er høydepunkter der, det er ikke det, men så langt vekselsvis kjeder og irriterer jeg meg i 95 % av tiden.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)