fredag 27. februar 2015

Noe å glede seg til i mars

Det er straks mars og det er mye å glede seg til. Først og fremst er det årets første vårmåned, men jammen er det ikke mange godbiter på bok-, film- og TV-fronten å se frem mot også. Her et svært selektivt utvalg av det som kommer ut i mars av bøker og bokrelaterte filmer og TV-serier:


Du er HER av Anne Ch. Østby: forfatteren av blant annet Kjærlighetsgata har skrevet ungdomsroman og ikke bare det, men vunnet Schibsteds forlags manuskonkurranse. Boken handler om Fine og Tino, om valg og å finne ut hvem man er. Boken skal komme ut i mars, men eksakt dato er ikke oppgitt så vidt jeg kan se.


Grasshopper Jungle

23: Gresshoppejungel av Andrew Smith: Aschehoug gir ut denne Printz-honorerte boken i slutten av måneden. Jeg har lagt merke til forfatteren før og hans bok Winger som jeg har skaffet meg, men som med så mange andre bøker ikke har fått tid til å lese. Han skal skrive originale og  rare ungdomsbøker som høres ut veldig interessant ut synes nå jeg. Gresshoppejungel er av forlaget beskrevet som vill, seriøs og morsom.


Zweet
25: Zweet av Marit Kaldhol: etter å ha lest hennes bokblogprisnominerte Det skulle vere sol, vi skulle reise til Losz tror jeg at jeg skal lese alt Kaldhol kommer ut med og forhåpentligvis mye av det hun allerede har kommet med tidligere. I Zweet gjør en livsfarlig gasslekkasje at ungdomskolen blir evakuert og vi følger tre ungdommer som opplever og takler situasjonen veldig forskjellig.


Det endeløse havet

31. Det endeløse havet av Rick Yancey: oppfølgeren til Den 5. bølgen kommer hos Gyldendal på månedens siste dag. Kampen mot utryddelsen av menneskeheten fortsetter. I denne boken ser vi historien fra en annen synsvinkel enn Cassie sin.

På kino:
20. Insurgent: oppfølgeren til Divergent er nok etterlengtet for mange. Selv synes jeg både bøkene og den første filmen er veldig underholdende og skal definitiv få med meg også denne etterhvert.


TV:
26. The Casual Vacancy: J.K.Rowling sin første bok etter Harry Potter, og hennes første voksenbok har blitt TV-serie, og den kommer på HBO Nordic. Jeg må skynde meg å lese boken!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)