onsdag 18. juni 2014

God sommer og lesetips

Det er sommervær, snart ferie og på tide å ønske alle en god sommer. Jeg kommer til å poste mine månedlige "Noe å glede seg til" også de kommende månedene, men bortsett fra det vet jeg ikke om det blir særlig mye aktivitet her i sommer i tillegg til at de fleste leserne nok også tar sommerferie. Som sagt tidligere er sommeren gjerne tiden da man virkelig kan dykke ned i en bok og gjerne aksepterer litt mer romantikk enn ellers i året. For egen del betyr sommerferie for første gang å ha to barn på fulltid over en lengre periode i tillegg til at vi skal utenlands, så hvor mye lesing det blir tid til er usikkert. Her kommer uansett noen lesetips og for å ikke gjenta meg selv fra tidligere blir det først og fremst bøker lest siden sist sommer som passer godt som sommerlektyre. Her kan du forresten se sommertips fra i fjor.

Eleanor & ParkEleanor and Park av Rainbow Rowell: en nydelig historie om to ensomme unge mennesker som møtes på en skolebuss. Man trenger ikke sol og sommer for å akseptere denne romansen siden denne historien og forholdet mellom Eleanor og Park stikker langt dypere. Les anmeldelsen min her. Boken kom ut på norsk tidligere i år.The Thousand-Dollar Tan Line (Veronica Mars, #1)Veronica Mars: The Thousand Dollar Tan Line av Rob Thomas og Jennifer Graham: for fans av TV-serien er denne boken et must. Den er skrevet av serieskaperen selv så det er ingen grunn til å være redd for at den ikke er i samme stil som TV-serien. Skepsisen vil kanskje bli enda mindre om jeg sier at Rob Thomas startet karrieren sin som romanforfatter (med gode omtaler på Goodreads) og at historien fortalt i boken er en han har planlagt helt siden serien ble kansellert. For de av dere som ikke kjenner til tenåringsdetektiven som nå har blitt voksen; sats på noen regnfulle dager i sommer så du kan se både TV-serien og filmen først;-) Min anmeldelse.Divergent (Divergent, #1)Divergent av Veronica Roth: boken har blitt film og fått mye oppmerksomhet allerede, men jeg vil påstå at den fortjener det. Det er en bok du blir oppslukt av og som har et originalt plott. Det er en perfekt sommerferiebok i så måte og ikke minst fordi den har to oppfølgere som begge har kommet ut (kun en av dem på norsk) som du ganske sikkert har lyst til å lese videre i umiddelbart.


"Så vakker du er - ungdomsroman" av Brynjulf Jung TjønnSå vakker du er av Brynjulf Jung Tjønn: en poetisk og vakker historie om sorg og forelskelse som to kontraster i livet. Boken foregår på sommeren og selv om den er kort kan den godt nytes i feriemodus for å ta inn stemninger og språk fullt ut. Min anmeldelse.
Selv har jeg en Kindle full av bøker jeg vil lese og siden Kindleformatet er så praktisk både som reisefølge og å lese med baby på armen har jeg etterhvert kjøpt bøker jeg har i bokhyllen en gang til som e-bok. Jeg satser på at både John Green. Rainbow Rowell og Roy Jacobsen blir fortært i løpet av sommeren, men til tross for full Kindle og bokhylle sier jeg aldri nei til flere lesetips, så kom med dem!

1 kommentar:

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)