onsdag 2. oktober 2013

Noe å glede seg til i oktober

Høsten er jo virkelig tiden for bokutgivelser så ikke noe problem å finne noe å glede seg til i oktober. Bokhaugen på nattbordet er allerede høy, men noe av dette må det også bli tid til i høst. Vanligvis har jeg ikke spesielt fokus på norske bøker i denne spalten, tvert i mot vil jeg si, men siden jeg har som mål å få leste flest mulig nye norske bøker innen årets slutt vil det nok være noe mer denne høsten. Forhåpentligvis blir jeg så nysgjerrig og glad i norsk samtidslitteratur etter å ha lest meg opp til Bokbloggerprisen at norske bøker blir en større del av denne bloggen i lang tid fremover.

Bøker:
Det var stille, det snøddeDet var stille, det snødde av Mariann Aaland: romandebut av Granta-forfatter som virker lovende og sterk. Utgivelse i starten av oktober. 

Mørke grener
Hvem er du, Alaska?3. Mørke grener av Nikolai Frobenius. Det er på tide å lese noe av denne forfatteren og denne boken virker spennende om en forfatter som blir forfulgt etter utgivelsen av en bok om en barndomskamerat.
8. Hvem er du Alaska av John Green. Ny bok av John Green på norsk. En forfatter jeg vil kalle en favoritt til tross for at jeg bare har lest en eneste bok av ham. Jeg er ganske sikker på at dette blir den neste, enten i norsk oversettelse eller den engelske som står hjemme i bokhyllen.
Livets skole
Den hvite d�den10. Livets skole av Kristin Solheim. En kvinnelig lege setter livet i fare for å undervise kvinner på landsbygden i skjul for Taliban til å bli jordmødre og om fred og kvinners rettigheter. I to år har Solheim fulgt doktor Zeba og elevene hennes.

14. Den hvite døden av Harald Rosenløw Eeg. Jeg har enda til gode å lese en bok av en av våre mest kjente ungdomsbokforfattere og i år må da bare være året.

Mad About the Boy (Bridget Jones, #3)


15. Bridget Jones: Mad About a Boy: ny bok om antiheltinnen fra Helen Fielding. Det begynner å bli mange år siden sist jeg møtte Bridget Jones, så det blir spennende om hun fortsatt står seg og ikke minst har noe nytt å komme med. Aschehoug gir den ut i Norge, men dato er ikke satt enda.
Djevelen er en fallen engel21. Djevelen er en fallen engel. Historien om Miss Landmine av Morten Traavik. Et personlig og politisk kunstprosjekt om bistandskultur og indre skjønnhet.

Støv og stjerneskinn


28. Støv og stjerneskinn av Laini Taylor, bok to i serien Ønskemesterens datter. 
Denne har jeg ventet på i snart to år, og regner med den må vente litt til for å vike for andre leseplaner.

28. Kråkenes gilde av George R.R.Martin, bok 4 del 1. Endelig ligger jeg et hestehode foran TV-serien og jeg grugleder meg til denne oppslukende og grusomme verden,
Ragnar Hovland kommer med ny ungdomsbok, Om noko skulle skje, som baserer seg på myten om Orfeus og Evrydike.Film/TV:
25. Dracula: Bram Stokers Dracula kommer i TV-serie i Jonathan Rhys-Meyers skikkelse.

10 kommentarer:

 1. Her var det mange fine, spennende bøker :)

  SvarSlett
 2. Takk for en spennende oversikt! Dette blir en fin-fin bokhøst! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, alt ligger ihvertfall til rette for det:-)

   Slett
 3. Her var det mye bra og variert. Og ingen står på den lange lista mi! Det er nok bøker å velge mellom, og så bra at vi er ulike i smaken. God lesemåned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, godt man ikke må føre alt opp på leselisten, selv om jeg av og til kunne ønske smaken min var enda litt mindre variert. Bare fordi tiden ikke strekker til.

   Slett
 4. Jeg liker så godt disse oversiktene dine! Jeg har lyst til å lese den til Frobenius. Jeg leste "Jeg skal vise dere frykten" for en del år siden, og den var god og ekkel. Ellers er nok den jeg ser mest frem til avslutningen av Divergent som kommer i slutten av måneden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer siste del i Divergent og så har jeg ikke fått det med meg?! Jeg har ikke lest noen av dem, men har den første hjemme både på norsk og engelsk og det er alltid godt å vite at alle bøkene er ute og serien avsluttet:-)
   Det høres bra ut med Frobenius, liker det mørke og ekle:-)

   Slett
 5. Her var det utrolig mye bra! Nikolai Frobenius har jeg for eksempel tenkt på at jeg burde lese noe av. John Green må jeg jo få med meg, og det samme med Støv og stjerneskinn. Den nye Game of Thrones boken skal leses etter hvert og Den hvite døden hørtes ut som en bok å få med seg.
  Jeg fikk akkurat melding fra mannen min om at posten hadde ringt på døren med bøker. Så det er ikke akkurat det at jeg har for lite å lese som er problemet :-) Heller at det kommer ut så mange gode bøker at det blir vanskelig å velge!

  SvarSlett
 6. Takk for tips om Morten Traavik si bok, den har eg rett og slett ikkje fått med meg! Høres spennande ut, så skal sjekke ut den i løpet av hausten:) Ellers skal ganske sikkert Kråkenes gilde og Hvem er du, Alaska lesast. Og Bridget Jones etterkvart, men trur eg venter til den kjem på norsk.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)