fredag 25. oktober 2013

Noe å glede seg til i november

November nærmer seg og mørket har senket seg over oss. Perfekt for innekvelder med en bok eller TV-serie eller kanskje en tur på kino? Jeg har ikke funnet så mange bokutgivelser i november og godt er egentlig det siden bunken over bøker jeg vil lese, og aller helst nå, aldri har vært høyere. Hele tre bøker jeg har lest kommer ellers med filmatiseringer i november så det ser ut som det blir noen etterlengtede turer på kino.

Bøker:
1. Beskytteren av Harlan Coben: den første boken om Mickey Bolitar kommer nå på norsk. Mickey er nevøen til Myron som det har kommet flere bøker om tidligere.Serien om Mickey er en krimserie for ungdom. Jeg har ikke lest bøkene om Myron Bolitar, men flere andre av Coben. Han skriver vanligvis actionfylt og veldig spennende krim fullt av overraskende tvister.
Beskytteren

14. Hva sier reven? av Ylvisbrødrene og Svein Nyhus: før youtube-hiten slo til de grader an planla Ylvis at historien om reven skulle bli barnebok. Med på laget har Bård og Vegard Ylvisåker fått ingen ringere enn illustratør Svein Nyhus og Christian Løchstøer.
Ylvis' Hva sier reven?

21. Bridget Jones: Mad About the Boy: ny bok om Bridget nå også på norsk. Nå er Bridget småbarnsmor med kanskje litt andre utfordringer enn vi kjenner fra tidligere, men regner med at de pinlige og humoristiske situasjonene hun havner i er like mange som før.
Bridget Jones: Mad About the Boy

PS. Laini Taylors oppfølger Støv og stjerneskinn hadde jeg med på forrige måneds oversikt, men nå står det utgivelse 4. november på Bazar sine nettsider.

TV:
Almost Human: science-fiction-serie fra skaperen av Fringe og med flere produsenter fra Fringe, Lost og kjente navn som J.J.Abrams. Det er en politiserie fra nær fremtid hvor politibetjenter får menneskelignende androider som partnere.


Film:
8. Science-fiction-klassikeren Enders Game kommer på kino.

15. Nyinnspillingen av Stephen Kings debutbok, Carrie, kommer på norsk kino. Jeg leste boken i fjor og har ikke sett tidligere filmatiseringer.

22. Catching Fire, del to av The Hunger Games trilogien på film. Jeg var stort sett fornøyd med den første filmen som jo også var av den beste boken, men håper likevel at film nummer to blir minst like god.


2 kommentarer:

 1. Hurra for Ender's Game og Catching Fire! Jeg gleder meg like mye som til julaften til å ta turen på kino. Begge filmene passer ypperlig for en filmdate med mannen i huset :)

  Bridget har jeg allerede lest, og jeg koste meg veldig med gjensynet. På en måte syntes jeg det er verre å ta avskjed denne gangen enn den forrige, da hadde jeg vel egentlig ikke forventninger til en oppfølger. Nå kommer jeg til å savne denne distre og morsomme damen, føler vel kanskje at dette er siste gang vi får en historie om Bridget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg veldig til både Bridget og alle tre filmer, spesielt Catching Fire. Må sette av litt tid til kino denne måneden:-)

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)