mandag 1. juli 2013

Noe å glede seg til i juli (bortsett fra ferie og regn)

Juli er vel ikke akkurat en høydare for utgivelser av noe slag, men heller en måned der de fleste og det meste er i en slags hvilemodus for å hente seg inn igjen til høsten da det braker løs igjen. Jeg har likevel funnet noe verdt å merke seg.

Bøker:
11. The Theory of Everything av Kari Luna: denne boken er om en ung jente som tilsynelatende sliter psykisk, men som viser seg å være en bok som balanserer mellom å være realistisk og overnaturlig da man ikke vet om det er hallusinasjoner eller en alternativ virkelighet som beskrives. Jeg er nysgjerrig.
The Theory of Everything
12. NW av Zadie Smith: ny bok fra forfatteren bak bestselgeren Hvite tenner. Jeg har enda ikke lest noe av henne, men Hvite tenner har stått på listen i flere år. Denne boken handler om fire mennesker i et av Londons nedslitte kommunale områder og gir et tids- og klassebilde av Londons North West.
NW
23. OCD Love Story av Cory Ann Haydu: en debutforfatter som har skrevet om noe så alvorlig som ungdom med psykiske lidelser og har kombinert det med romantikk og humor. Den har fått noen gode tilbakemeldinger på Goodreads blant annet for å vise hvordan et menneske defineres utfra andre ting enn bare den pykiske sykdommen den må leve med.

OCD Love Story

Film på kino:
12. World War Z, innspilling av Max Brooks sin bok Z med blant annet Brad Pitt
26. The Way Way Back: en ny komedie fra folkene bak The Descendants som jeg likte veldig godt. En såkalt bittersøt komedie om en tenåringsgutts pinlige og til tider smertefulle sommerferie med sin mor og stefar.

TV:
13. Orange is the New Black. Ny Netflix-produsert serie fra skaperne av Weeds. Jeg tror det er et slags komediedrama fra et kvinnefengsel der en kvinne blir arrestert og må sone og dermed bytte ut sitt bekvemme liv mot en oransje fengselsuniform.

5 kommentarer:

 1. Den første boka frister :-) God sommer, Silje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den så interessant ut. Oppdaget den like før jeg skulle skrive innlegget:-) God sommer til deg også Silje.

   Slett
 2. God sommer til deg å :D

  Men håper på mere ferie, mindre regn :P hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i det:-) Foreløpig er det mye regn her ihvertfall, men satser på at godværet kommer til ferien om halvannen uke. God sommer til deg!

   Slett
 3. Jeg elsker regn!:) Men så er jeg mer høstmenneske enn sommermenneske. Det har jeg alltid vært, men kos deg med bøkene i sommer uansett hvordan været blir:)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)